Korkulan oldu: Rusların Donbas saldırısı başladı!

Korkulan oldu: Rusların Donbas saldırısı başladı!
Rusların beklenen Donbas saldırısı başladı. Başkent Kiev ve çevresindeki birliklerini çekerek ülkenin doğu yakasındaki Donbas bölgesine kaydıran Putin yönetimi, Donetsk ve Luhanks bölgelerini içine alan Donbas bölgesinde taarruza geçti.

KORKULAN OLDU: SİREN SESLERİ YÜKSELİYOR

Kiev ve çevresindeki bazı bölgelerinden birliklerini çekerek büyük bir saldırıya hazırlandığı belirtilen Rusya’nın, Donbas bölgesine yönelik büyük taarruzunu başlattığı bildirildi. Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Donbas’ın doğusuna yönelik büyük saldırının başladığını duyurarak, “Rus birliklerinin Donbas bölgesi için uzun süredir hazırlandıkları büyük saldırıyı başlattıklarını doğrulayabiliriz. Rus ordusunun büyük bir bölümü bu taarruz için ayrıldı” ifadelerini kullandı. Ukraynalı lider, “Askerler hangi hedefle gelirlerse gelsinler, sonuna kadar, her gün onlarla savaşmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Zelenskiy, dün erken saatlerde yaptığı açıklamada da, Rus ordusunun ülkenin doğusunda taarruza hazırlandığına dikkati çekerek, “Kelimenin tam anlamıyla, Mariupol’u yok etmeye devam ettikleri gibi Donbas’ı da yok etmek istiyorlar. Donetsk ve Lugansk bölgelerini de yer yüzünden silmek istiyorlar” demişti. Zelenskiy, bu saldırının, “savaşın ikinci evresinin başlangıcı” olarak nitelemişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar