Rusya’dan Ukrayna'ya füze saldırısı: 600 asker öldü!

Rusya’dan Ukrayna'ya füze saldırısı: 600 asker öldü!
Rusya, flaş bir açıklamada bulundu. Rusya 600 Ukrayna askerinin öldürüldüğünü açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna''nın geçen hafta Rus kışlasına yaptığı saldırının "intikamını aldıklarını" açıkladı. Bakanlık, Ukrayna''da bir askeri kışlayı vurduklarını ve 600 Ukrayna askerinin öldürüldüğünü iddia etti.

ZELENSKİY’DEN RUSYA’YA ATEŞKES SUÇLAMASI

Rusya, Ukrayna''nın bombardımanına rağmen Rus ordusunun Ortodoks Noeli nedeniyle ilan edilen ateşkese uymaya devam edeceğini duyurmuştu.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ise Rusya''yı, Ortodoksların Noel bayramı dolayısıyla ilan ettiği 36 saatlik ateşkes sırasında Ukrayna''ya saldırı düzenlemekle suçladı.

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ortodoks Noeli nedeniyle Ukrayna’da ilan ettiği geçici ateşkes 6 Ocak saat 12.00’de yürürlüğe girmişti.

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna ordusunun Donetsk bölgesine düzenlediği füze saldırısında 63 askerinin öldüğünü açıklamıştı.

Ukrayna, saldırıda 400''e yakın Rus askerinin öldürüldüğünü, 300 askerin de yaralandığını iddia etmişti. Ukrayna''nın açıkladığı rakam bağımsız kaynaklarca doğrulanmamıştı.

Bakanlık sözcüsü Igor Konaşenkov, askerlerin geçici olarak bu okulda konuşlandırılmış olduğunu ve atılan 6 Amerikan yapımı HIMAR füzesinden 4''ünün binaya isabet ettiğini, diğer 2''sinin de imha edildiğini söylemişti.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar