Ukrayna’da sivil can kayıpları artış gösterdi!

Ukrayna’da sivil can kayıpları artış gösterdi!
Ukrayna’daki savaş sürmeye devam ediyor bir çok kişinin yaralandığı bu savaşta binlerce sivil hayatına veda etti.

Ukrayna’da 24 Şubat tarihinde başlayan savaşın 29 aralık tarihine kadar toplamda 6 bin 884 sivil hayatını kaybetti.

Birleşmiş Millet İnsan Hakları Yüksek Komiserliği tarafından yayımlanan raporda, yaklaşık 10 aydır devam eden savaşın verilerini paylaştı.

Raporda savaş boyunca toplam 6 bin 884 kişinin hayatını kaybettiği, bunların 2 bin 719’unun erkek, 1832’sinin kadın, 429’unun çocuk ve 1904’ünün ise cinsiyeti belirlenemeyen yetişkinlerden oluştuğu açıklandı.

BİRÇOK YARALININ TEDAVİ SÜRECİ DEVAM EDİYOR

Ukrayna genelinde savaşta yaralananların sayısı ise 10 bin 947 olarak duyurulurken; bunların 2 bin 364’ünün erkek, 1709’unun kadın, 800’ünün çocuk ve 6 bin 74’ünün ise cinsiyeti belirlenemeyen yetişkinler olduğu bildirildi.

Yayımlanan Raporda, can kaybı ve yaralanmaların çoğunluğunun ağır silahların kullanılmasıyla meydana gelen patlamalar olduğu aktarıldı. Rapor, şu ifadelerle devam etti:

"Kaydedilen sivil kayıpların çoğu, ağır top atışları, çok namlulu roketatar silah sistemleri, füzeler ve hava saldırıları dahil olmak üzere geniş alan etkisine sahip patlayıcı silahların kullanılmasından kaynaklandı. OHCHR, yoğun çatışmaların devam ettiği bölgelerden bilgi alınmasının zor olması ve birçok raporun hala onaylanmayı beklemesi nedeniyle gerçek sayıların oldukça yüksek olduğuna inanmaktadır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar