Rusya Ukrayna'nın 4 bölgesi ilhak etti

Rusya Ukrayna'nın 4 bölgesi ilhak etti
Moskova'dan beklenen ilhak açıklaması geldi. Kremlin'den yapılan açıklamada Ukrayna'da referandum düzenlenen bölgelerin Rusya'ya bağlanması için imza töreninin yarın düzenleneceği duyuruldu.

Ukrayna topraklarının yüzde 15’ini oluşturan dört bölgede ilhak referandumlarının ardından Kremlin’de dört bölgenin Rusya’ya katılması için tören düzenleniyor.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’da Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson’un Rusya’ya katılması için gerekli belgeyi imzalamadan önce konuşma yapıyor.

Putin, yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: 

“Eminim Duma bu dört farklı bölgenin Rusya Federasyonu’nun bir parçası olduğunu kabul edecektir çünkü bu milyonlarca insanın iradesi"
"Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson’daki milyonlarca vatandaşın seçimi tarihimizin bir parçasıdır."

Törene Rusya Parlamento üyeleri ve Ukrayna''daki ayrılıkçı yönetimlerin liderleri katıldı. Ukrayna’daki dört bölgede bulunan ayrılıkçı güçler, 23 Eylül’de bir referandum düzenlemişti. Batı ülkeleri ve Kiev söz konusu referandumların “yasa dışı” ve “uluslararası hukuka aykırı” olduğunu belirterek sonucu tanımadıklarını belirtiyor. Moskova ise dört bölgenin Rusya’ya katılması üzerine buralara yönelik saldırıların “Rusya’ya yönelik saldırı” olacağını belirtiyor. Rusya, 2014 yılında Ukrayna''da Kırım''ı ilhak etmişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar