Rusya-Ukrayna savaşı nükleer boyuta mı geçiyor? Belarus'tan korkutan açıklama!

Rusya-Ukrayna savaşı nükleer boyuta mı geçiyor? Belarus'tan korkutan açıklama!
Dış haberler uzmanı Ardan Zentürk, Rusya-Ukrayna savaşındaki son durumu ve Belarus'un yeni askeri doktrininin ne anlama geldiğini açıkladı.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta sıcak günler yaşanırken Gazeteci Ardan Zentürk, Belarus'un geliştirdiği yeni askeri doktrini ve savaşın gidişatını değerlendirdi.

Zentürk'ün açıklamaları şöyle;

"YENİLİRSEM NÜKLEERİ KULLANIRIM"

Rusya-Ukrayna savaşını değerlendiren Zentürk, savaş ile ilgili; "Savaşın başlangıç günlerinde yani o ilk 38 günde veya 40 günde diyelim. Nükleer savaş tehdidi diye bir şey söz konusu değildi. Çünkü Rusya kendinden emin olarak girmişti Ukrayna'ya. İki hafta içinde ortalığı yakıp yıkacağı... Ukrayna'yı halledeceğini ve kendisine bağlayacağını düşünüyordu. O yüzden herhangi bir nükleer mesele yoktu ortada. Amerika Birleşik Devletleri ve NATO için ise hiç yoktu. Yani Rusya'nın zaferi halinde Ukrayna'ya nükleer bomba atılması gibi bir planı batının hiç yoktu. Fakat ne zaman ki o büyük yenilgi yaşandı... Rusya geri dönmek zorunda kaldı... Kırım dahil her yeri kaybedebileceği bir savaşa girdiğini anladı. Önce Dimitri Medvedev Daha sonra ve Putin ısrarla açıklamalarla yenilirsem nükleeri kullanırım havasını dünyanın başına koydular... Bununla da kalmadılar çok büyük nükleer tatbikat yaptılar." ifadelerinin kullandı.

BELARUS'TAN NÜKLEER TEHDİT

Belarus'un geliştirdiği yeni askeri doktrinin değerlendiren Zentürk; "Bugün itibariyle Belarus'un başkentinde gelişen yeni bir olay durumu bambaşka bir noktaya doğru götürdü. dünyayı bir tür nükleer alarma götürdü. Çünkü Belarus Savunma Bakanı Victor Kremin diyor ki "Rusya tarafından Belarus topraklarına sevk edilen taktik nükleer silahlar yani Belarus asker yeni Belarus askeri doktrinin en önemli maddelerinden birini oluşturmaktadır" Yani Belarus diyor ki; "Ben yeni bir.. askeri doktrin geliştirdim. Bu askeri doktrine göre topraklarıma yerleşmiş olan... taktik Nükleer silahları kullanacağım. Benim yeni doktrin bu" Belarus diyor ki "bunları kullanacağım". Ne zaman? NATO'ya bağlı. Ben kendimi savunmak için bunu kullanacağım. Niye? benim çünkü artık yeni bir askeri doktrinim var. Olay büyüyor. Olay bir türlü geriye sarmıyor. habire ileriye doğru büyüyor. Onu görüyoruz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar