Son dakika... AKP’nin Ankara adayı belli oldu! Aday tanıtımından önce sızdırıldı

Son dakika... AKP’nin Ankara adayı belli oldu! Aday tanıtımından önce sızdırıldı
Cumhuriyet'in iddiasına göre İstanbul adayını Murat Kurum olarak açıklayan AKP’nin Ankara adayı da belli oldu. O isim kulisler de ismi sıkça geçen Turgut Altınok oldu.

Yerel seçim hazırlıkları hızla devam ederken partilerin adayları da artık netlik kazanmaya başladı. Yaklaşan seçim adaylarını açıklamaya başlayan AKP, geçen hafta İstanbul için Murat Kurum’un ismini aday olarak açıklamıştı. İstanbul’un ardından AKP’nin Ankara adayı da belli oldu.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre AKP’nin Ankara adayı Başkent kulislerinde ismi ilk sıralarda geçen Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok oldu.

İstanbul’dan sonra AKP’den şimdi de Ankara atağı! İşte Mansur Yavaş’ın rakibi gece 3’teki paylaşımı ele verdi 4

Altınok’un ismi kulislerde en çok anılan isimlerden biri olmuş, Mansur Yavaş’a rakip olacağına kesin gözüyle bakılmıştı.

İstanbul’dan sonra AKP’den şimdi de Ankara atağı! İşte Mansur Yavaş’ın rakibi gece 3’teki paylaşımı ele verdi 7

ERDAL BEŞİKÇİOĞLU İLE MANSUR YAVAŞ KRİZİ

İstanbul İBB adayını yeniden Ekrem İmamoğlu olarak açıklayan CHP’nin adayları arasında en şaşırtan isim ise Etimesgut Belediye Başkanlığı için ismi duyurulan oyuncu Erdal Beşikçioğlu oldu. Mansur Yavaş’ın Erdal Beşikçioğlu’nu istemediği ve adaylığını geri çekeceği iddiaları çok konuşulmuştu.

776820image1.jpg

Yavaş ile telefon görüşmesi gerçekleştiren Gazeteci Fatih Altaylı, iddiaları sormuş ve şunları aktarmıştı: Erdal Beşikçioğlu aday olursa ben olmam dediğini hiç sanmıyorum, zaten dememiş. Çünkü kendi şu an aday. Adaylıktan çekiliyorum falan demedi.

Mansur Yavaş'ın olgun ve ilkeli bir siyasetçi olduğunu vurgulayan Altaylı, Yavaş'ın bu tür tartışmaları önemsemediğini söylemişti.

TURGUT ALTINOK KİMDİR?

Turgut Altınok, Ankara'nın Balâ ilçesinde 1962 yılında doğdu. İlköğrenimini Keçiören Fevzi Atlıoğlu İlkokulu'nda tamamladıktan sonra ortaöğrenimini Keçiören Kalaba Lisesi'nde sürdürdü.

Yükseköğrenimini uluslararası hukuk alanında gerçekleştirdi. Bu alandaki çalışmalarıyla Türkiye-Azerbaycan ilişkilerine katkı sağlaması nedeniyle Azerbaycan Uluslararası Vektör İlim Merkezi tarafından "Fahri Doktora" unvanı ile ödüllendirildi. Kazakistan Abay Devlet Üniversitesi'nde ders verme yetkisi kazanarak "Profesör" unvanına sahip oldu.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar