Rusya Kiev'e saldırdı, Ukraynalı TikToker tutuklandı

Rusya Kiev'e saldırdı, Ukraynalı TikToker tutuklandı
Yaklaşık 1 aydır devam etmekte olan Rusya-Ukrayna savaşı ile ilgili dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Ukrayna Güvenlik Servisi, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen bir saldırı nedeniyle Ukrayna vatandaşı bir kişiyi tutukladıklarını açıkladılar. İşte o ilginç olayın detayları...
Rus ordusu, geçtiğimiz günlerde Kiev yakınlarındaki bir alışveriş merkezine saldırı gerçekleştirdi. Bu saldırıda 8 kişi hayatını kaybetti. Alışveriş merkezi ise kullanılamaz hale geldi. Ancak bunun öncesi vardı. Artemev Pavel Alexandrevich isimli bir Ukraynalı, saldırıdan bir süre önce bölgeye gitmiş ve bir video çekmişti. TikTok''ta paylaşılan bu videoda alışveriş merkezinin çevresindeki Ukrayna ordusuna ait askeri araçlar gösteriliyordu. Yani Ukraynalı adam, farkında bile olmadan ülkesine saldırılar düzenleyen Rus ordusuna askerlerinin yerini ifşalamıştı.
 
TIKTOKER''DAN ÖZÜR VİDEOSU
 
Webtekno''da yer alan habere göre, Ukrayna Güvenlik Servisi, alışveriş merkezinin yok edildiği, 8 kişinin hayatından olduğu saldırıdan bir gün sonra bir video paylaştı. Bu videoda Alexandrevich yer alıyordu ve ülkesinden özür dileyerek insanları TikTok gibi platformlarda paylaşım yapmamaya çağırıyordu. Ukrayna Güvenlik Servisi dahil pek çok yetkili kurum ve isim, gerçekleşen alışveriş merkezi saldırısına Artemev Pavel Alexandrevich''in TikTok''a yüklediği videonun Rusya tarafından fark edilmesini gerekçe gösteriyor.
 
Yalnızca Ukrayna Güvenlik Servisi değil, Ukraynalı diğer yetkililer de vatandaşlarının bu noktada hassas olmaları gerektiğini ifade ediyorlar. Örneğin Kiev Belediye Başkanı Vitali Klitschko; özellikle de askeri teçhizat, kontrol noktası ya da stratejik önem arz eden diğer teçhizatlarla ilgili hiçbir bilgi paylaşımının yapılmaması gerektiğini söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar