Rusya darbesinin lideri Prigojin: "Kan dökmemek için kışlalarımıza dönüyoruz"

Rusya darbesinin lideri Prigojin: "Kan dökmemek için kışlalarımıza dönüyoruz"
Rus paralı asker grubunun lideri Yevgeniy Prigojin, yayınladığı ses kaydında kan dökülmemesi için Wagner birliklerinin kışlalarına geri çekileceğini açıkladı.

Dün akşam saatlerinde Rus paralı asker grubu Wagner'in başlattığı silahlı direniş, bugün hız kazanmış ve Wagner Grubu'na bağlı paralı askerler, Moskova'nın 200 km yakınına kadar kontrolü ele geçirmişti.

Uzmanlar, Wagner'in yürüyüşünün devam etmesi halinde gece Rus ordusu ve Wagner kuvvetleri arasında şiddetli çatışmaların yaşanabileceğine yönelik uyarılarda bulunurken, Wagner Grubu'nun lideri Prigojin yayınladığı ses kaydıyla 'çatışma riskine' karşın birliklerin kışlalara geri çekildiğini duyurdu.

LUKAŞENKO ARACI OLDU

Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko'nun, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in izni ile Prigojin ile telefon görüşmesi gerçekleştirmesi, askeri darbe girişiminin durmasının önünü açtı.

Görüşmeye dair detaylara yer vermeyen Belarus Basın Servisi, telefon konuşmasının ardından Wagner Grubu'nun Moskova'ya ilerleyişini durdurduğunu açıkladı.

"KAN DÖKÜLME İHTİMALİ VAR, KONVOYLARIMIZI ÜSLERİMİZE DÖNDÜRECEĞİZ"

Bu açıklamadan dakikalar sonra Prigojin, örgütün telegram grubunda yayınlanan ses kaydında "Bir damla kan dökmeden Moskova'ya 200 km yaklaştık, şimdi kan dökülme ihtimali var, bu sorumluluğu anlayarak konvoylarımızı dönüp üslerimize döneceğiz." ifadelerini kullandı.



YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar