Rusya'dan 3. Dünya Savaşı uyarısı: Ukrayna'da nükleer savaş riski hafife alınmamalı

Rusya'dan 3. Dünya Savaşı uyarısı: Ukrayna'da nükleer savaş riski hafife alınmamalı
Ukrayna'nın NATO'ya katılma kararı ile başlayan Rusya işgalinde 2 aylık süre geride kalırken, iki taraftan da tansiyonu artıran açıklamalar gelmeye devam ediyor. Son olarak Almanya'da 40 ülkenin Ukrayna'ya aldığı yeni destek kararını eleştiren Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, 3. Dünya Savaşı hatırlatması yaparak, ''Bu silahlar meşru hedefimiz olacak. Savaş savaştır'' açıklamasında bulundu.

RUSYA'DAN '3. DÜNYA SAVAŞI ÇIKABİLİR' AÇIKLAMASI!

Rusya''nın Ukrayna''ya yönelik işgalinde sessiz kaldığı söylenen NATO ve Avrupa''dan yeni bir hamle geldi. Almanya''da yer alan Ramstein  Amerikan askeri üssünde bir araya gelen 40 ülkenin temsilcileri, “Ukrayna güçlerine ek kapasite sağlama” amacıyla bir toplantı tertip etti. Ukrayna''ya yapılacak bu yardım kararı sonrası bir açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, 3. Dünya Savaşı çıkması olasılığının “gerçek bir risk” olduğunu söyleyerek, Batı’nın Ukrayna’da bir nükleer savaş tehdidini hafife almaması gerektiğini kaydetti. 

MEŞRU HEDEF OLACAKLAR

NATO ve batılı devletlerin aldığı bu kararla amaçlarının Rusya''nın gözü korkutmak olduğunu dile getiren Lavrov,  “Bu silahlar, Ukrayna’da özel harekat kapsamında hareket eden Rus ordusu için meşru bir hedef olacak. Savaş, savaş demektir” diye konuştu.

Ukrayna ile süren müzakerelerde yaşanan aksaklıkların İstanbul’da alınan kararların anlaşmaya dökülmemesinden kaynaklandığını savunan Lavrov, Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenskiy’i de “müzakere yapıyormuş gibi yapmakla” suçladı.

UKRAYNA''DAN YENİLGİ AÇIKLAMASI

Rusya''nın köşeye sıkıştığında bu gibi açıklamalara sığındığını belirten Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Rusya’nın uluslararası kamuoyunu ‘3. Dünya Savaşı ile tehdit ettiğini’ belirtti, “Bu, Moskova’nın Ukrayna’da yenilgiyi sezdiği anlamına gelir” dedi. Kuleba, Lavrov’un dünyayı korkutup Ukrayna’ya yardımı engellemeye çalıştığını da söyledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar