O kucaklaşma Fair Play’e aday

O kucaklaşma Fair Play’e aday
Dünya Fair Play Konseyi tarafından, Rus ve Ukraynalı iki sporcunun Pekin 2022’deki kucaklaşması Fair Play’e aday olarak gösterildi.

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ve Ukraynalıların direnişi tüm dünya tarafından konuşulurken, Dünya Fair Play Konseyi CIFP, kamuoyunun dikkatini iki ülke sporcuları arasındaki bir dostluk ve sevgi gösterisine çekti. Komite üyelerine acil koduyla mail gönderen CIFP yönetimi, Rus ve Ukraynalı iki sporcuya özel bir Fair Play Ödülü verilmesini önerdi.

YÜREKLERİ ISITMIŞTI!

Rusya Olimpiyat Komitesi’nden bronz madalya sahibi Ilia Burov, 2022 Kış Olimpiyatları’nda Serbest Stil Kayak finallerini kutlarken, bu dalda gümüş madalya kazanan Ukraynalı Oleksandr Abramenko’yu kucaklamıştı. 16 Şubat 2022’de son şampiyon Oleksandr Abramenko, erkekler hava yarışlarında Ukrayna’nın Pekin Olimpiyatları’ndaki ilk madalyasını kazanırken, iki ülke arasında artan gerilimin yaşandığı bir dönemde Rus kayakçı Ilia Burov ile kucaklaşarak bu madalyayı birlikte kutlamışlardı.

KARARINIZI BİLDİRİN!

Üyelere bu hareket nedeniyle iki sporcuya Fair Play ödülü verilmesini, Dünya Fair Play Konseyi, Başkan Jeno Kamuti imzasıyla önerdi. CIFP’nin üyelerine gönderdiği mail şöyle:

“Değerli Konsey Üyeleri, Sevgili arkadaşlar,

Savaş durumu nedeniyle, özellikle Rus ve Ukraynalı bir yarışmacının Pekin Olimpiyat Oyunlarında tezahür etmesini takdir ediyorum. Erkekler Serbest Stil Kayak dalında madalya kazandıktan sonra, Ukraynalı ve Rus iki atlet birbiriyle kucaklaşıyor. Böylece Olimpiyatlarda barış ve dostluğun her şeyden önemli olduğu gösterildi. İki sporcu dünyaya Fair Play’in önemli değeri olan dayanışmayı ve cesareti gösterdiler. Lütfen konuyla ilgili AP’nin aşağıdaki makalesini bulun ve fotoğrafları görüp, kararınızı mümkün olan en kısa sürede “Evet” veya “Hayır” olarak verin. Ödül için %50+1 “Evet” oyu gerekiyor. Hızlı cevabınız için şimdiden teşekkür ederiz!”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar