Abramovic’ten Chelsea için rekror fiyat talebi

Abramovic’ten Chelsea için rekror fiyat talebi
İngiltere Premier Lig devini satışa çıkarmasının ardından Rus milyarderin, borçlarını da istediği belirtildi. Yeni patron adaylarını 4 milyar sterline yakın bir maliyet bekliyor.

Ukrayna topraklarının Rusya tarafından işgal edilmesi sonrası, gelen tepkiler ile Chelsea’yi bırakmak zorunda kalan iş insanı Roman Abramovic, hem kulübü satışa çıkardı hem de borçlarını açıkça istedi.

Times ve The Athletic’te yer alan haberlere göre Abramovic, kulübe talip olanlardan 1-1.5 milyar sterlin arasında bir satış parası istiyor. Ancak üstüne 2 milyar sterline yakın borcun da ödenmesini şart koşuyor. Yani Mavililerin yeni sahibi olmak isteyen kişi için toplamda 4 milyar sterline yakın bir rakam çıkıyor.

İngiliz basınında bazı isimler öne çıkarken, İsviçreli milyarder Hansjörg Wyss ise en ciddi aday olarak gösterildi. Bu satışın önündeki en büyük engel Chelsea’nin şu anda Abramovicsiz parasının olmadığı haberleri. Konu hakkında bir açıklama yapan Wyss, 6-7 kişilik bir konsorsiyum oluşmadan satın alma işine giremeyeceğini ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar