Rus milyarder Abramovich'in satın almak istediği Türk takımı...

Rus milyarder Abramovich'in satın almak istediği Türk takımı...
İngiltere merkezli The Mirror gazetesinde yer alan iddiaya göre Chelsea'nin eski sahibi Roman Abramovich, Türkiye'den Galatasaray'ı satın almak istiyor.

Rusya-Ukrayna savaşının başlamasından itibaren İngiliz Mahkemeler tarafından Chelsea''deki yetkileri dondurulan Rus milyarder Roman Abramovich, birkaç ay sonra kulübü satmak zorunda kalmıştı. Türkiye''de yaşamaya başlayan Abramovich''in bir süredir bir Türk takımı satın almak istediği iddia ediliyor olsa da henüz hangi takımı almak istediği bilinmiyordu. İngiliz The Mirror gazetesi, Rus milyarderin almak istediği takımın Galatasaray olduğunu iddia etti. 

ARTIK İSTANBUL''DA YAŞAYACAK

Colin Millar imzalı habere göre; Chelsea''nin eski sahibi Rus işadamı futbola bir kez daha yatırım yapmaya açık olduğu iddiaları devam ederken İstanbul''da vakit geçiriyor. Bir Türk kulübü satın almayı düşünen Abramovic, İstanbul''u kalıcı evi yapmayı planlıyor. Abramovich, son aylarda zamanının büyük bir kısmını geçirdiği İstanbul''da tahmini değeri 1.2 milyar dolar olan dört yatını taşıdı. Milyarder her sabah Rumeli Hisarı yakınlarındaki bir kafeye uğrar ve mesire yolunda yürüyüşe çıkmadan önce orada bir kahve içer.

SERVETİ DUDAK UÇUKLATTI

56 yaşındaki Rus, İsrail ve Portekiz vatandaşlığına sahip milyarder bu yıl Rusya-Ukrayna savaşının ardından yapılan yaptırımlar nedeniyle servetinin yüzde 50''sini kaybetti. Putin ile yakın ilişkileri sebebiyle ABD ve birçok Avrupa ülkesinde istenmeyen adam ilan edilen Abramovich''in bu kayba rağmen mevcut serveti 10.5 milyar dolar olarak tahmin ediliyor.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar