Ruhsatsız işletilen kömür ocağında 1 işçi hayatını kaybetti

Ruhsatsız işletilen kömür ocağında  1 işçi hayatını kaybetti
Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde ruhsatsız kömür ocağında çalışan bir maden işçisi, vagon ile vinç arasında sıkışarak hayatını kaybetti.

Gece saatlerinde meydana gelen olayda, 3 çocuk babası Muhammet Korkut (49) isimli işçi, Gelik beldesi Kırat Mahallesi'ndeki kaçak kömür ocağında çalışırken vagon ile vinç arasında sıkıştı.

TÜM MÜDAHALELERE RAĞMEN KURTARILAMADI

Mesai arkadaşlarının durumu bildirmesi üzerine, olay yerine AFAD, sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yoğun çabası sonucunda sıkıştığı yerden kurtarılan Korkut, hemen hastaneye kaldırıldı. Ancak tüm müdahalelere rağmen Korkut'un hayatını kaybettiği belirlendi.



Korkut'un ağabeyinin Türkiye Taşkömürü Kurumu'ndan emekli bir madenci olduğu öğrenildi. Olayın ardından soruşturma başlatıldı ve kömür ocağının ruhsatsız olarak işletilmesi nedeniyle işletme sahipleriyle ilgili hukuki süreç devam ediyor. Bu tür kaçak ve denetimsiz çalışma ortamlarındaki risklerin bir kez daha gözler önüne serildiği olay, bölgedeki maden güvenliği üzerine yeniden tartışmalara yol açtı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar