RTÜK'ten "Aşk Adası" isimli yapıma inceleme

RTÜK'ten "Aşk Adası" isimli yapıma inceleme
RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin yaptığı açıklamada, "Aşk Adası isimli bir yapımla alakalı gerekli ön inceleme Üst Kurulumuz tarafından yapılmıştır" dedi.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanı Ebubekir Şahin, sosyal medya ve bazı basın organlarında tartışmalara neden olan 'Aşk Adası' isimli yapım ile ilgili açıklama yaptı. Başkan Şahin, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, söz konusu yapıma ilişkin ön incelemenin yapıldığını belirtti ve toplumsal, kültürel değerlere uygun olmayan hiçbir yapıma müsaade etmeyeceklerini vurguladı.

Şahin, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Sosyal medya başta olmak üzere bazı basın organlarında tartışılan 'Aşk Adası' isimli bir yapımla alakalı gerekli ön inceleme Üst Kurulumuz tarafından yapılmıştır. Üst Kurul Başkanlığı, bir dijital medya platformunda yayınlanacağı belirtilen yapımla alakalı yapmış olduğu araştırmada, tanıtım fragmanının ilgili seç-izle platformu tarafından yayınlanmadığını belirlemiştir."

Başkan Şahin ayrıca, RTÜK'ün program fragmanının, bahse konu dijital yayıncının bilgisi dışında, yapımcı firmanın kendi sitesinden onay alınmadan yayınlandığını tespit ettiğini ifade etti.

Toplumsal ve kültürel değerlerle bağdaşmayan hiçbir yapıma müsaade etmeyeceklerini belirten Şahin, RTÜK'ün konuyu yakından takip ettiğini ve kamuoyuna önemle duyurduğunu ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar