Resmen duyuruldu: EYT'de yaş şartı olmayacak!

Resmen duyuruldu: EYT'de yaş şartı olmayacak!
AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, EYT tasarısı için "kimsenin dışarıda kalmayacağı bir çalışma yapılıyor" ifadesini kullandı. Dağ'ın sözleri yaş şartı olmayacağının sinyali olarak yorumlandı.

RESMEN DUYURULDU: EYT'DE YAŞ ŞARTI OLMAYACAK!

Milyonlarca vatandaş emeklilik için gün sayıyor. Dün yapılan kabine toplantısının ardından umdukları açıklamayı alamayan EYT''liler, hükümet kanadından yapılacak her açıklamaya dikkat kesilmiş durumda. AKP''nin Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, EYT tasarısı hakkında "Hiç kimsenin dışarıda kaldım demeyeceği bir çalışma. Bakanlık tüm detaylarıyla bir çalışma yoluna gidiyor. Milletimizin maksimum memnuniyetini oluşturacak bir çalışma olacak'' ifadelerini kullanması ise yaş şartı konusunda umutları azalan EYT''lileri yeniden heyecanlandırdı. 

"MEMUR VE EMEKLİYİ ENFLASYONA EZDİRMEYECEĞİZ"

Memur ve emekli maaşına zam ile ilgili sorulan soruyu yanıtlayan Hamza Dağ, "Enflasyona milletimizi ezdirmeyeceğiz diye çok net ifade ettik. (En düşük emekli aylığı) Daha önceki artışlarda da seyyanen bir artış yapıldı. En düşük emekli aylığına refah payı gelebilir. Burada bir emekli aylığı bağlarken ödemiş olunan prime göre oluyor. Çalışma Bakanlığımız süreci yürütüyor." dedi.

BU HAFTA İÇİ AÇIKLANACAK

EYT tasarısının bu hafta içi açıklanacağını belirten Dağ, tasarının Meclis''e en geç Ocak ayının başlarında geleceğini duyurdu. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar