EYT'de kritik hafta! Acele etmeyen 80 bin lira kaybedecek!

EYT'de kritik hafta! Acele etmeyen 80 bin lira kaybedecek!
Milyonlarca vatandaşın beklediği EYT yasasında yeni detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Konu hakkında açıklama yapan uzmanlar ise EYT'de borçlanma primlerine dikkat çekerek, 'acele edin' uyarısında bulunuyor. Askerlik ve doğum borçlanmalarında yılbaşı sonrası 80 bini bulacak artışlar olacak.

EYT'DE KRİTİK HAFTA! ACELE ETMEYEN ON BİNLERCE LİRA KAYBEDECEK!

Son dönemin en çok tartışılan konuları arasında yer alan Emeklilikte Yaşa Takılanlar sorununun 2023 yılına kalacağı açıklandı.

Yasa öncesi pek çok bilinmez bulunuyorken, prim günü eksik olan vatandaşlar bankalardan alabileceği kredileri araştırıyor.

SON 1 HAFTA

EYT için geri sayım sürerken, eksik primlerini tamamlamak isteyenlerin daha ucuz borçlanma yapabilmesi için vakit de daralıyor.

Askerlik borçlanması yapacakların ellerini biraz çabuk tutması gerekiyor. Çünkü yılbaşı öncesinde 450 gün borçlanacak bir kişinin ödeyeceği rakam 31 bin TL olacak. Ama yılbaşından sonra bu rakam 48 bin 150 TL olacak.

Mali Müşavir Serkan Kumdakçı ATV habere yaptığı açıklamada "Borçlanma ile ilgili hak tabiki, ortadan kaybolmuyor. Ama yeni asgari ücretin açıklanmasıyla beraber 2023 yılında yapılacak borçlanma rakamlarında ciddi bir artış meydana geldi. Bununla karşı karşıya kalınmaması için son bir haftalık süreye girmiş bulunuyoruz" ifadelerini kullandı.

80 BİN LİRALIK ARTIŞ BEKLENİYOR

Doğum borçlanmasındaysa ise 1 çocuk için yapılan borçlanma tutarı 49 bin TL''den 76 bin TL''ye çıkacak. Yani bir hafta içerisinde 26 bin TL''lik bir atış olacak. 3 çocuk için yapılan borçlanma ise 149 bin TL''den 229 bine çıkacak.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar