Milyonları heyecanlandıran gelişme! EYT'de karar günü iddiası! Son günü duyurdu

Milyonları heyecanlandıran gelişme! EYT'de karar günü iddiası! Son günü duyurdu
Milyonlarca insanın merakla beklediği EYT düzenlemesiyle ilgili sona doğru yaklaşırken, düzenlemeyi bekleyenleri heyecanlandıran bir iddia ortaya atıldı.

EYT'DE KARAR GÜNÜ İDDİASI! SON GÜNÜ DUYURDU

EYT düzenlemesi için artık nefesler tutuldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin''in "Bu hafta netleşecek" açıklaması sonrası meraklı bekleyiş sürerken, milyonları heyecanlandıran bir iddia ortaya atıldı. Pazartesi günü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi''nde gerçekleşen Kabine Toplantısı sonrası basın mensuplarının EYT düzenlemesine ilişkin sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, düzenlemenin bu hafta içinde açıklanacağını belirterek yaş sırının da o gün açıklanacağını söylemişti. Bilgin, "Seçim sonrasına kaldı gibi iddialar hakkında ne diyorsunuz?" sorusuna ise, "Yok öyle bir şey. Bu hafta açıklanacak" yanıtını vermişti.

Bakan Bilgin''in bu açıklamaları sonrası EYT düzenlemesi için geri sayıma geçilirken, milyonları heyecanlandıran bir iddia ortaya atıldı.

SON TOPLANTI İDDİASI

Gazeteci Mehmet Acet, sosyal medya hesabından milyonlarca kişinin merakla beklediği bilgiyi paylaştı.

Acet açıklamasında, ''''EYT ile ilgili cumhurbaşkanı Erdoğan yarın akşam saatlerinde son bir toplantı yapacak ve nihai karar verilecek'''' ifadelerini kullandı.

Öte yandan EYT düzenlemesiyle ilgili çalışmada gelinen son aşamada yaş şartına ilişkin seçenekli bir tablo Kabine Toplantısı''nda Cumhurbaşkanı Erdoğan''a sunuldu.

YAŞ SINIRI İÇİN YENİ İHTİMAL!

Bakan Bilgin''in açıklamaları, yaş şartı sınırının minimuma çekilmesi ihtimalini de ortaya çıkardı. Kadınlarda 45-46, erkeklerde ise 46-47 yaşın çekilebileceği konuşuluyor. Buna göre yapılacak bir düzenleme ile kapsamın daha da geniş tutulması bekleniyor.

Aralık başında toplam 1 milyon 900 bin olan EYT''li sayısının, Ocak 2023 ile birlikte 2 milyonun üzerine çıkması bekleniyor. EYT''de yaş şartı çıkarsa yaklaşık 1 milyon kişinin Ocak''ta emekli olması bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar