Resmen açıklandı: EYT'lilerin ilk maaş tarihi duyuruldu!

Resmen açıklandı: EYT'lilerin ilk maaş tarihi duyuruldu!
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT tasarısı sonucunda emekliliğe ayrılacak vatandaşların 1 Mart'ta ilk maaşlarını alacağını ifade etti.

Milyonlarca EYT''linin beklediği tasarı bu hafta TBMM''ye gelecek. Meclis''ten firesiz geçmesi beklenen tasarı Resmi Gazete''de yayınlanarak yürürlüğe girecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Bengütürk TV yayınında EYT hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bilgin, "EYT''lilerin 1 Mart tarihinde ilk maaşlarını alabilecekleri bir düzenleme Meclis''ten çıkacak diye düşünüyorum." ifadesini kullandı.

1 MART''TA EYT''LİLERE TOPLU ÖDEME YAPILACAK MI?

Bilgin''in verdiği müjdenin ardından EYT için gün sayan vatandaşlardan "Ocak ve Şubat maaşları da yatacak mı?" sorusu geldi. EYT''lilere mağdur olmamaları için tasarının açıklanmasından itibaren geçen süredeki maaşlarının da ödeneceği iddia edilmişti. Bilgin, bu konuda bir açıklama yapmazken önümüzdeki günlerde EYT''lilerin 1 Mart tarihinde eline geçecek para da netleşmiş olacak. 

EYT 2000''E UZATILACAK MI?

Bilgin''e yöneltilen "8 Eylül 1999 tarihinde esneme olacak mı?" sorusuna ise net bir cevap geldi. Bilgin, "Bir geriye çekme durumu olmaz, çünkü EYT dediğimiz şey, 8 Eylül''de geçerli olan yasanın değiştirilerek yaş şartı konulması. Dolayısıyla bu tarihte çalışan olması lazım ki o yaşa takılsın" diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar