Regl döneminde yapılan spor kadınları rahatlatır mı? Uzman isim açıkladı

Regl döneminde yapılan spor kadınları rahatlatır mı? Uzman isim açıkladı
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Nadir Cömert, regl döneminde yapılan sporun kadınları rahatlattığını söyleyerek tavsiyelerde bulundu.

Uzman Nadir Cömert, regl döneminde kadının enerjisini kaybettiğini söyleyip, hafif sporların krampları hafifletip kadınları rahatlatacağını belirtti.

Çok fazla egzersiz de adet döneminin aksamasına veya düzeninin bozulmasına sebep olabilir. Orta yoğunlukta egzersiz krampları rahatlatabilir ve şişme hissini azaltabilir. Fiziksel aktivite ayrıca kan dolaşımını hızlandırarak adet dönemiyle ilişkili baş ağrılarını azaltır. Fiziksel aktivitenin bir diğer faydası iyi hissetmeyi sağlayan endorfin gibi hormonların salgılanmasını sağlamasıdır.

“REGL DÖNEMİNDE YOGA VE PLATES YAPIN”

Cömert, “Yoga plates gibi egzersizler, stresi ve gerilimi azaltabilecek, vücutta kan ve oksijen dolaşımını artıracak, sinir sistemini sakinleştirecek nefes alma ve rahatlama tekniklerine odaklanır. Ayrıca karnı hedefleyen esneme hareketleri rahim kaslarını rahatlatır. Regl döneminde daha az tekrarla daha hafif ağırlıklar kaldırabilirsiniz. Kollar, bacaklar, sırt, karın, kalça gibi tüm büyük kas gruplarını çalıştırmayı hedefleyin. Yorgun veya güçsüz hissederseniz sık sık mola verin” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar