Ramazan kolisinde bekleyen tehlike: İçinden çıkanlar şaşırttı

Ramazan kolisinde bekleyen tehlike: İçinden çıkanlar şaşırttı
Ramazan ayının gelişiyle yardım kuruluşları ve şirketler gıda kolisi hazırlamaya başladı. Tüketici dernekleri ise vatandaşı bozulmuş, tarihi geçmiş, merdiven altı ve fahiş fiyata satılan ürünler hakkında uyardı.

23 Mart Perşembe itibariye başlayacak olan ramazan ayında ilk teravih namazı bu akşam kılınacak. 

Yakın zamanda yaşadığımız Kahramanmaraş merkezli büyük deprem ve Şanlıurfa’daki sel felaketleri sonrasında ramazan ayında ayrı bir öneme sahip olan gıda kolilerine talepte artış gözlemlendi.

Yardım kuruluşları ve şirketlerin yapacağı Ramazan kolisi yardımlarıyla ilgili Tüketici Dernekleri Federasyonu''ndan bir uyarı geldi. Federasyon pek çok market ve e-ticaret platformunun da hazırladığı ramazan kolilerinde yapılan hilelere dikkat çekti. 

RAMAZAN KOLİSİNDE TARİHİ GEÇMİŞ ÜRÜNLER

Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Başkanı Aziz Koçal, ramazan kolileriyle ilgili yaptığı açıklamasında tarihi geçmiş ürünlerin bu kolilere konulabileceği uyarısında bulundu. Koçal, bu tür bir sorunla karşılaşan vatandaşların yardımı aldığı kuruluş veya şirketi uyarması gerektiğini vurguladı.

TEHLİKEYE KARŞI NE YAPILMALI?

Merdiven altı üretilen ve fahiş fiyatlara satılan ürünler konusunda da uyarıda bulunan Koçal şu ifadeleri kullandı:

"Bu kuruluş ya da kişiler, bu yerleri bizzat denetleyebilir, paket hazırlanırken başında durabilir. Burada yardım yapan kurum, kuruluş ya da kişiler, paket yaptırdığı yerleri ucuz fiyat verdikleri için tercih etmemeli. Kolilere konulan ürünlerin son tüketim tarihi geçmemeli ve merdiven altı ürün olmamalı. Hayır yapalım derken vatandaşın sağlığını tehlikeye atmayalım. Geçmiş yıllarda bunun örneklerine rastlandı. Son tüketim tarihi geçmiş kuru gıdaların yeniden paketlenerek üzerine yeni tarih basıldığı kamuoyuna yansıdı.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar