Ramazan Bayramı tatilinin acı bilançosu: İlk 6 günde 48 can kaybı

Ramazan Bayramı tatilinin acı bilançosu: İlk 6 günde 48 can kaybı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinin ilk 6 gününde yaşanan trafik kazalarında 48 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Ramazan Bayramı tatili devam ederken, yollarda kazalar da meydana geldi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bayram tatili çerçevesinde geri dönüş yolculuklarının başladığını belirterek, bugün trafik yoğunluğunun yeniden artacağını açıkladı. Yerlikaya'nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bayram tatilinin altıncı gününde 635 trafik kazası meydana geldiği bilgisini verdi. Ayrıca, 391 bin 472 aracın denetlendiğini, 23 bin 813 araca hız ve radar işlemi, 23 bin 886 araca ise diğer işlemler yapıldığını ifade etti.

Yerlikaya, paylaşımında bayram tatili boyunca meydana gelen kazalara da değinerek, ilk 6 gün içinde 3 bin 706 trafik kazasının yaşandığını, bu kazalarda 48 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 6 bin 184 vatandaşın yaralandığını belirtti.

Sürücülere uyarılarda bulunan Bakan Yerlikaya, aşırı hız yapmamaları ve araçlarında otobüslerde emniyet kemeri takmaları konusunda dikkatli olmalarını vurguladı. "Trafik kurallarına uyalım" çağrısı yapan Yerlikaya, bayram tatili boyunca trafik polisleri ve jandarma trafik ekiplerinin 24 saat esasına göre denetimlerine devam ettiğini altını çizdi.

Trafik kazalarının önlenmesi ve güvenli bir bayram geçirilmesi için sürücülerin dikkatli olması gerektiği bir kez daha hatırlatılırken, yetkililerin denetimlerinin sıklaştırılarak devam edeceği bildirildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar