Bayram tatilinin iki günlük bilançosu: 12 ölü, 1966 yaralı

Bayram tatilinin iki günlük bilançosu: 12 ölü, 1966 yaralı
9 günlük bayram tatili başladı. Bayram tatilinin kii günlük trafik bilançosu açıklandı. Yaşanan kazalarda 12 kişi hayatını kaybett, 1966 kişi yaralandı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, resmi sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bayram tatili boyunca emniyet ve jandarma trafik ekiplerinin denetimlerini sürdürdüğünü belirtti. Bakan Yerlikaya, ilk iki gün meydana gelen trafik kazalarıyla ilgili de bilgi verdi.

7 Nisan 2024 Pazar günü, bayram tatilinin 2. gününde, 24 saatlik sürede toplamda 72 trafik kazasının meydana geldiğini ifade eden Bakan Yerlikaya, bu süre zarfında 408 bin 796 aracın denetlendiğini aktardı. Denetimler sonucunda 19 bin 488 araca hız ve radar işlemi, 33 bin 145 araca ise diğer işlemlerin uygulandığını belirtti.

yerlikaya.jpg

Ayrıca, kazalarda yaşanan can kayıplarına ve yaralanmalara da değinen Bakan Yerlikaya, "Bayram tatilinin ilk 2 gününde (Cumartesi ve Pazar) maalesef toplam 12 vatandaşımız hayatını kaybetti. Toplam 1966 vatandaşımız ise yaralandı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar