Bayram tatili bilançosu giderek ağırlaşıyor! Bakanlık son verileri paylaştı onlarca kişi hayatını kaybetti

Bayram tatili bilançosu giderek ağırlaşıyor!  Bakanlık son verileri paylaştı onlarca kişi hayatını kaybetti
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Ramazan Bayramı tatilinin ilk altı gününde meydana gelen trafik kazalarında 48 kişinin hayatını kaybettiğini ve 6 bin 184 kişinin de yaralandığını duyurdu.

6 GÜNDE 48 CAN KAYBI

Gerçekleştirilen geri dönüş yolculuklarıyla birlikte trafik yoğunluğunun artacağını belirten Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, bugün meydana gelen 635 trafik kazasında 391 bin 472 aracın denetlendiğini, 23 bin 813 araca hız ve radar işlemi, 23 bin 886 araca ise diğer işlemlerin uygulandığını aktardı.

Bayram tatilinin başından itibaren meydana gelen kazalara da değinen Yerlikaya, altı günlük süreçte 3 bin 706 trafik kazası yaşandığını ve bu kazalarda 48 kişinin yaşamını yitirdiğini, 6 bin 184 kişinin ise yaralandığını belirtti.

fxzlhpd680ogig9tyk7v5w.webp

EMNİYET KEMERİ UYARISI

Ayrıca, sürücülere emniyet kemeri takmaları ve aşırı hızdan kaçınmaları konusunda uyarılarda bulunan Yerlikaya, "Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım." çağrısında bulundu. Trafik polisleri ve jandarma trafik ekiplerinin bayram boyunca 24 saat esasına göre denetimlerine devam ettiğini vurguladı.

ii.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar