Ramazan Bayramı ne zaman 2024? Oruç ne zaman başlıyor?

Ramazan Bayramı ne zaman 2024? Oruç ne zaman başlıyor?
2024 yılına girilmesi ile birlikte Müslümanlar tarafından Ramazan Bayramı'nın ne zaman olduğu merak ediliyor. Birçok insan internette 'oruç ne zaman başlıyor?' sorusunu araştırıyor. Peki Ramazan Bayramı ne zaman 2024? Oruç ne zaman başlıyor?

İslam dünyasının en önemli bayramlarından biri olan Ramazan Bayramı yeni yıl ile birlikte tekrardan gündeme geldi. Türkiye'de bulunan milyonlarca Müslüman internette Ramazan Bayramı'nın ve oruç tutulma dönemlerinin ne zaman başlayacağını araştırıyor. Peki Ramazan Bayramı ne zaman 2024? Oruç ne zaman başlıyor?

RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan 2024 dini takvimine göre, 2024 Ramazan ayı 11 Mart günü başlayacak. Bu özel ay, müminler için bir rahmet ve mağfiret mevsimi olarak kabul edilir. Ramazan'ın başlangıcıyla birlikte, cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır ve şeytanlar zincire vurulur.

Ramazan ayı boyunca Müslümanlar, ibadet ve iyiliklerle dolu bir zaman dilimini değerlendirir ve oruç tutarak manevi güzelliklerle dolu bir süreci yaşarlar. Ayrıca, Ramazan Ayı, Kur'an-ı Kerim'in insanlığa bu özel ayda inmeye başlamasıyla da anlam kazanır.

Ramazan'ın bitimini ise müminler büyük bir sevinçle karşılar, çünkü Ramazan Bayramı bu dini ayın ardından gelir. 2024 yılında Ramazan Bayramı, 10 Nisan tarihinde başlayacak ve 12 Nisan tarihine kadar devam edecek.

ORUÇ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Müslümanlar Ramazan ayı boyunca oruç tutar. Diyanet İşleri Başkanlığı'nın açıkladığı bilgilere göre Ramazan Ayı 11 Mart 2024 tarihinde başlayacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar