ABD'nin dış ticaret açığı azaldı

ABD'nin dış ticaret açığı azaldı
ABD Ticaret Bakanlığı'nın mart ayına ilişkin dış ticaret verilerine göre, ülkenin dış ticaret açığı, aylık bazda yüzde 0,1 azalarak 69,4 milyar dolara geriledi.

Mart ayında ABD'nin dış ticaret açığı, bir önceki aya göre yüzde 0,1 azalışla 69,4 milyar dolara düştü. Piyasa beklentisi, dış ticaret açığının bu dönemde 69,5 milyar dolar olması yönündeydi.

Dış ticaret açığında yaşanan bu azalış, ülkenin ihracatının martta yüzde 2 azalışla 257,6 milyar dolara gerilemesi ve ithalatının yüzde 1,6 azalarak 327 milyar dolara düşmesiyle ilişkilendiriliyor.

Öte yandan, ABD'nin Çin ve Avrupa Birliği'ne (AB) karşı ticaret açığı martta artış gösterdi. Çin ile ticaret açığı, bir önceki aya kıyasla yaklaşık yüzde 10 artarak 24,1 milyar dolara yükseldi. AB'ye karşı ticaret açığı ise martta 19,5 milyar dolara çıktı.

ABD'nin açık verdiği diğer ticaret partnerleri arasında ise Vietnam, Almanya, İrlanda, Güney Kore, Tayvan, Japonya, Hindistan, Kanada, İtalya, Malezya, Fransa, İsviçre, İsrail ve Suudi Arabistan yer aldı. Öte yandan, ABD'nin ticaret fazlası verdiği ülkeler arasında Hollanda, Güney ve Orta Amerika, Hong Kong, Avustralya, Singapur, Belçika, İngiltere ve Brezilya bulunuyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar