Prof. Dr. Naci Görür'den dikkat çeken açıklama! Bu "Fay yavaş stres biriktiriyor" diyerek 1857yılını işaret etti

Prof. Dr. Naci Görür'den dikkat çeken açıklama! Bu "Fay yavaş stres biriktiriyor" diyerek 1857yılını işaret etti
Bursa'nın Gemlik ilçesinde yaşanan 4.1 büyüklüğündeki deprem, bölgeyi bir kez daha sarsarken, Prof. Dr. Naci Görür, son depremin ardından Bursa'nın durumu hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Gemlik ilçesinde meydana gelen depremin ardından konuşan Prof. Dr. Naci Görür, Gemlik Fayı'nın güney kolunda gerçekleşen bu depremin ciddi bir uyarı niteliği taşıdığını vurguladı.

Görür, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Bugün yaşanan deprem, Gemlik Fayı üzerindeki Kuzey Anadolu Fayı'nın güney kolu olan KAF'ta meydana geldi. Bu, bölgede uzun süredir biriken stresin yavaş yavaş boşalmaya başladığının bir işareti olabilir. Özellikle 1857 yılından bu yana böyle bir depremin yaşanmamış olması, fay hattının ne kadar önemli ve potansiyel bir risk taşıdığını gösteriyor."

Görür'ün açıklamaları, bölge halkında endişe ve dikkatleri bir kez daha deprem gerçeğine çevirirken, yetkililerin alması gereken önlemler konusunda da yeni bir uyarı niteliği taşıyor. Bu tür doğal afetlerin önlenemese de, önlemler alınarak zararların minimize edilebileceği önemli bir gerçeği bir kez daha hatırlatıyor.

yy.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar