Çok sayıda eczacı ve doktor tutuklandı! Sahte reçeteyle 5 milyonluk vurgun

Çok sayıda eczacı ve doktor tutuklandı! Sahte reçeteyle 5 milyonluk vurgun
İstanbul'da SGK'nın yaklaşık 5 milyon liralık zarara uğratıldığı bir reçete dolandırıcılığı şebekesi tespit edilerek çökertildi. Soruşturma kapsamında 3 doktor ve eczacı da dahil olmak üzere toplam 18 kişi tutuklandı.

İstanbul Beylikdüzü'nde, gerçeğe aykırı reçeteler düzenleyerek Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) yaklaşık 5 milyon lira zarara uğratılmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında 18 zanlı tutuklandı.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, iddialara göre gerçeğe aykırı düzenlenen reçetelerin SGK'ye fatura edilerek kamu zararı oluşturulduğu üzerine bir soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında SGK başmüfettişi tarafından düzenlenen rapora göre, eski bir eczacı kalfasının öncülüğünde Beylikdüzü Devlet Hastanesi'nde görevli doktorlar ve bazı eczacılar tarafından, tahlil yapılmadan yüksek miktarda değeri olan ilaçların gerçeğe aykırı reçetelerle yazıldığı ve bunların SGK'ye faturalandırılarak kamu zararı oluşturulduğu belirlendi.

232jpg-ag5ldkdhw0etsbmdnag-tw.jpg

İncelemeler sonucunda bazı kişilerin banka hesap hareketleri, HTS kayıtları, kargo bilgileri ve İstanbul genelinde ele geçirilen yasa dışı ilaçlarla ilgili yapılan incelemelerde, hastaların, kendilerine yüksek fiyatlı ilaçlar reçete edildiği tarihlerde hastane çevresindeki telefon bazı kayıtlarının olmadığı ortaya çıktı.

Soruşturma kapsamında yapılan kamera kayıt analizlerinde, eski eczacı kalfasının, hastaların TC kimlik numaralarının olduğu bir listeyle doktorun sekreterine giderek seri şekilde gerçeğe aykırı ilaç reçetesi yazdırdığı tespit edildi.

Adlarına gerçeğe aykırı ilaç reçetesi düzenlendiğini bilen ve bu yolla maddi kazanç elde eden sözde hastalar ile gerçeğe aykırı reçete düzenleyen doktorlar ve eski eczacı kalfası arasında banka hesap hareketleri tespit edildi.

Sahte reçetelerle ilgili adlarına düzenlenen kişilerden bazıları, haberdar olmadıklarını, maddi menfaat sağlamadıklarını, herhangi bir devlet hastanesinde muayene olmadıklarını ve bu ilaçları kullanmadıklarını beyan etti. Soruşturma sonucunda kamunun yaklaşık 5 milyon lira zarara uğratıldığı tespit edildi.

İLAÇLARIN SERİ NUMARALARINDAKİ SAHTE REÇETE DETAYI

İnceleme sırasında, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından daha önce ele geçirilen yasa dışı ilaçlar ile Beylikdüzü Devlet Hastanesi'nde reçete edilen ilaçların seri numaralarının aynı olduğu belirlendi.

Bu bulgular üzerine Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "rüşvet almak ve vermek", "resmi belgede sahtecilik" ve "örgütlü şekilde nitelikli dolandırıcılık" suçlarından 40 şüpheli hakkında gözaltı kararı verdi.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından İstanbul ve Düzce'de düzenlenen operasyonda, kamu hastanelerinde görevli 4 doktorun da aralarında bulunduğu toplam 39 zanlı gözaltına alındı. Şüphelilerden birinin zaten cezaevinde olduğu tespit edildi.

Gözaltına alınan şüphelilerin emniyetteki işlemlerinin ardından Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi. Nöbetçi sulh ceza hakimliği, 18 şüphelinin tutuklanmasına karar verirken, 3 doktor ve eczacının da aralarında bulunduğu 21 zanlının ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına hükmetti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar