Okulda düştü denildi beyin kanaması geçirdi! 3 saat boyunca ambulans çağrılmadı

Okulda düştü denildi beyin kanaması geçirdi! 3 saat boyunca ambulans çağrılmadı
Ankara'nın Keçiören ilçesinde bulunan Halit Fahri Ozansoy İlkokulu'nda yaşanan olayla ilgili, Milli Eğitim Bakanlığı adli ve idari soruşturma başlattı.

8 yaşındaki Mira Şahin, iddialara göre okulda düşerek beyin kanaması geçirdi ve kafatasında 8 kırık tespit edildi. Acilen Etlik Şehir Hastanesi'ne kaldırılan Şahin, yaklaşık 10 saat süren bir ameliyatın ardından yoğun bakım ünitesinde tedavi altına alındı. Küçük kızın durumu hala ciddiyetini koruyor.

AİLE OKULDAN ŞİKAYETÇİ OLDU

Mira Şahin'in ailesi, kızlarının yaşadığı bu travmayı okulu sorumlu tutarak şikayetçi oldu. Ailenin iddiasına göre, olay yerindeki öğretmenler, çocuğun durumunu gözlemlemekle yetinmiş ve yaklaşık 3 saat boyunca ambulans çağırmamış. Acil müdahale geciktiği için çocuğun hayati tehlikesi artmış ve ameliyatın uzun sürmesine neden olmuş.

kapak-222347.jpg

3 SAAT AMBULANS ÇAĞRILMAMIŞ

Şahin'in anneannesi Miyase Karakaş, yaşananları "resmen bir cinayet" olarak nitelendirirken, okul yönetimi ve ilgili öğretmenlerin olay hakkında herhangi bir açıklama yapmadığını belirtti.

Bu trajik olayın ardından Milli Eğitim Bakanlığı harekete geçerek olayı hem adli hem de idari yönden incelemeye aldı. Polis ekipleri, okuldaki güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye alırken, öğrencilerin de pedagog eşliğinde ifadelerine başvurulacak.

Ankara Valiliği de olaya ilişkin açıklamada bulunarak, adli ve idari soruşturmanın başlatıldığını ve durumun yakından takip edildiğini duyurdu. Valilik, okul yönetiminin ilk müdahalesinin ardından Şahin'in Etlik Şehir Hastanesine kaldırıldığını belirtti ve soruşturmanın titizlikle yürütüldüğünü vurguladı.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar