Ramazan öncesi Eminönü'nde yoğunluk: Fiyatlar nasıl?

Ramazan öncesi Eminönü'nde yoğunluk: Fiyatlar nasıl?
Ramazan ayına kısa süre kala İstanbul Eminönü'nde alışveriş yoğunluğu yaşanmaya başladı. Esnafların genel olarak satışlardan memnun olduğu görülürken hurma fiyatlarının 300 liralara kadar seyrettiği görüldü.

23 Mart Perşembe günü başlayacak olan Ramazan ayına kısa bir süre kala vatandaşlar iftar ve sahur için alışverişleri hızlandırdı. Ramazan alışverişiyle ilgili en çok ziyaret edilen yerlerden biri olan tarihi Mısır Çarşısı ve Eminönü''nde yoğunluk gözlendi.

Mübarek Ramazan ayı için için kahvaltılık ürünler ve hurma almak isteyenler Mısır Çarşısı''na yöneldi. Gıda ürünlerindeki fiyatların yüksek seyretmesi "Bu yıl Ramazan daha zorlu geçecek." yorumlarını beraberinde getirirken çarşı esnafı, satışlar konusunda memnun olduğunu belirtti. Turistlerin de tezgahlardaki ürünlere yoğun ilgi gösterdiği görüldü. 

HURMADA FİYATLAR NASIL?

Eminönü’nde esnaflık yapan Erdal Yusufoğlu “Cumartesi, pazar günü güzeldi. Dün yoğunluk yoktu ama bugün daha fazla yoğunluk var. Yarın ve çarşamba günleri daha fazla kalabalık olur. Satışlar iyi bir problem yok. Zeytin, beyaz peynir alıyorlar.” dedi.

Bir başka esnaf Hasan Akbulut ise “ Yoğunluk çok iyi. Fiyatlarımız 100 ve 300 lira kadar çıkıyor. Kudüs, Ürdün, Medine hurmamız var. Çeşit çeşit hurmalarımız var.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar