Portekiz gol pozisyonu için FIFA'ya başvuracak

Portekiz gol pozisyonu için FIFA'ya başvuracak
Dünya Kupası'nda Portekiz ile Uruguay arasında oynanan maçta Cristiano Ronaldo'nun 'ben attığım' dediği; ama Bruno Fernandes'e yazılan gol için Portekiz, FIFA'ya başvuracağını açıkladı.

Katar''da düzenlenen 2022 Dünya Kupası H Grubu ikinci maçında Portekiz ve Uruguay karşı karşıya gelmiş ve maç Portekiz''in 2-0''lık üstünlüğüyle sonuçlanmıştı. Portekiz, bu skorla birlikte adını son 16''ya yazdırmıştı.

Maçın 54. dakikasında Portekiz''in attığı ilk gol tartışmalara yol açtı. Bruno Fernandes''in sağ kanattan ceza sahasına gönderdiği topa kale önünde Ronaldo yükseldi ve top ağlarla buluştu. Maçta ilk önce golü Ronaldo''ya yazan FIFA, daha sonra kararını değiştirerek Portekizli yıldızın topa temas etmediğini belirledi ve golü Bruno Fernandes''e yazdı.

RONALDO TRİBÜNLERDEN ÖĞRENDİ

Portekiz Futbol Federasyonu''nun Uruguay''a karşı atılan ilk golü Cristiano Ronaldo''nun attığını kanıtlamak için FIFA''ya başvuru yapacağı belirtildi.

Maç sonunda seyircilerin golün Bruno Fernandes''e yazıldığını söylemesi üzerine Ronaldo, eliyle saçlarını göstererek topu kaleye kendisinin attığını belirtti.

TEMAS ETMEDİĞİ KANITLANDI

Öte yandan ESPN''de yer alan habere göre, Dünya Kupası''nda kullanılan maç topundaki çip, Cristiano Ronaldo''nun Portekiz''in ilk golü için topa herhangi bir şekilde temas etmediğini kesin olarak kanıtladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar