Brezilya'daki sel felaketinde ölü sayısı 155'e yükseldi

Brezilya'daki sel felaketinde ölü sayısı 155'e yükseldi

Brezilya'da yaşanan şiddetli yağışlar sonucunda oluşan sellerde yaşamını yitirenlerin sayısının 155'e yükseldiği, kayıp olanların ise 94 olduğu bildirildi.

Ülkenin güneyindeki Rio Grande do Sul eyaletinde 2 haftadır devam eden yoğun yağışlar, büyük can ve mal kaybına neden oldu. Eyalete bağlı Sivil Savunma tarafından yapılan açıklamada, ölenlerin sayısının 155'e, kayıp olanların sayısının ise 94'e yükseldiği açıklandı.

Ayrıca, yaralı sayısının 807, sellerden etkilenen kişi sayısının ise 2 milyon 300 bini geçtiği belirtildi. Yerinden edilenlerin sayısının da 620 bini aştığı ifade edildi.

Sivil Savunma tarafından yapılan açıklamada, felaket bölgesinden kurtarılan kişi sayısının 82 bin 666 olduğu ve 77 bin 202 kişinin barınaklarda kaldığı bilgisine yer verildi.

Rio Grande do Sul Valisi Eduardo Leite, 3 Mayıs'ta yaptığı açıklamada, yaşanan durumun son derece istisnai olduğunu vurgulayarak, eyalet tarihinin en yıkıcı olayı olduğunu belirtmişti. Bu nedenle, felaket durumunun 180 gün boyunca ilan edildiğini ve tahliye çalışmalarının yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü ifade etmişti.

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva ise felaketin etkilediği bölgeleri üç kez ziyaret ederek, bölgeyi yeniden inşa etme sözü vermişti.