Piyasa Kahini İslam Memiş dolar tahminini açıkladı, stüdyo buz kesti: KKM'den çıkanlara iki alternatif

Piyasa Kahini İslam Memiş dolar tahminini açıkladı, stüdyo buz kesti: KKM'den çıkanlara iki alternatif
Merkez Bankası'nın faiz kararının ardından yüzde 7 kayıp yaşayan dolar toparlanma sürecine girmişken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, dolar kuru ile ilgili canlı yayında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Memiş, dolar kurunun ne kadar artacağını açıkladı.

Ekonominin 3 yıllık yol haritasının belli olduğu Orta Vadeli Program'da (OVP) dolar kurunun ortalama olarak 2023 yılında 23,9 TL, 2024 yılında 36,8 TL, 2025 yılında 43,9 TL, 2026 yılında ise 47,8 TL olacağı aktarılmıştı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, TGRT Haber Canlı yayınında dikkat çeken tahminde bulundu.

18 TL BİRDEN ARTACAK

"OVP'de dolar kuru ile ilgili 2024 yılıyla ilgili 36.80 TL civarında ortalama bir tahmini var. Benim tahminim daha yüksek. Ben 2024 yılı içerisinde 45 TL'ye kadar bir yükseliş öngörüyorum. Ama OVP'de yıllık ortalama değer veriliyor. Yani 30 TL'den yıla başlansa 45 TL'ye kadar çıksa ortalama olarak 36.80 TL'ye tekabül ediyor. Kamuoyunu ürkütmemek için böyle bir tahminde bulunuyor. Tahminime göre 2024 yılına 30 TL'den başlarız, Ocak ayında 32-33 TL görürüz. Yıl içinde 45 TL'ye kadar bir yükseliş yaşanır. Yıllık ortalama ise 36-37 TL'ye tekabül eder.

Gram altında 2500 ve üzerine, gümüşte 30 TL üstünde tekabül ediyor. Dolar karşısında bütün yabancı para birimlerinde de bir yükseliş söz konusu olabilir."

“2024 YILINDA BORSA TARAFINDA CİDDİ RALLİLER BİZİ BEKLİYOR OLABİLİR”

Kredilere yönelik yeni sınırlandırma başta olmak üzere Türkiye'yi bekleyen süreç hakkında değerlendirme yapan uzman isim, Türkiye’yi 2024'ün ortasına kadar sancılı bir süreç beklediğini kaydetti. Alınan tedbirlerin ekonomiye büyük katkısı olacağını söyleyen İslam Memiş, bu olumlu sürecin yabancıların gözünden kaçmayacağını belirtti. 2024 yılının Borsa'nın yılı olacağını söyleyen İslam Memiş, "Yabancılar sermaye girişlerini artırabilir. Özellikle bu süreçte Borsa'nın öne çıkması daha kuvvetli. 2024 yılında bunun meyvalarını almaya başlarız. Özellikle 2024 yılı Borsacıların yılı olacak. Borsa tarafında ciddi ralliler bizi bekliyor olabilir." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar