Pilot yanlışlıkla uçağı donmuş nehre indirdi: Dünyanın en soğuk yerinde akıl almaz olay

Pilot yanlışlıkla uçağı donmuş nehre indirdi: Dünyanın en soğuk yerinde akıl almaz olay
Rusya’nın Yakutistan bölgesinde 30 yolcunun seyahat ettiği uçağın pilotu, pist yerine havaalanının yan tarafındaki donan nehre iniş yaptı.

Rusya’nın Yakutistan bölgesinde Yakutsk-Zyryanka-Srednekolymsk rotasında uçuş yapan Polar Havayollarına ait bir AN-24 tipi eski Sovyetler Birliği döneminden kalma yolcu uçağı, yanlışlıkla Zyryanka Havaalanı'nın yanındaki donan Kolima Nehrine iniş yaptı.

Rusya Federal Havacılık Ajansı'nın yaptığı açıklamada, yolcuların güvenli şekilde tahliye edildiği, yaralanan olmadığı, uçağın da hasar görmediği açıklandı.

aw108136-01.jpg

PİLOT NEHRİ PİST ZANNETMİŞ

Olay yerine bir uzman ekipler gönderildiği, ilk belirlemelere göre nehre inişin pilotaj hatası sebebiyle gerçekleştiği, pilotun pist yerine donan nehre iniş yaptığı açıklandı. Uçakta 30 yolcu, 4 mürettebat olduğu söylendi.

Yerel basın ise pilotun karla kaplı donan nehri pist zannetmesi sebebiyle iniş yaptığını aktardı. Doğu Sibirya Havacılık Savcılığı ve Yakutistan Ulaştırma Savcılığı ise olayla ilgili bir soruşturma başlattı.

aw108136-03.jpg

YAKUTİSTAN NERESİ?

Yakutistan, Rusya'nın kuzey doğusunda bulunan özerk bir cumhuriyet devlettir. İç işlerinde bağımsız, dış işlerinde ise Rusya'ya bağlıdır.

Coğrafi olarak ise üç farklı zaman dilimini kullanan Yakutistan, GMT+9, GMT+10, GMT+11'de bulunur.

Eksi 50 dereceleri bulan kışın yaşandığı Yakutistan'da ağır endüstrinin yanı sıra kürk işleme sektörüde gelişmiştir. İç çamaşırlarına kadar tüm kıyafetler yün ya da tiftikten yapılır.

aw108136-02.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar