PES 2020'den Mesut Özil'e sansür!

PES 2020'den Mesut Özil'e sansür!
Sosyal medyadan yaptığı paylaşımla Çin'in Doğu Türkistan'daki Uygur Türklerine yaptığı zulümleri eleştiren Mesut Özil, PES 2020’nin Çin versiyonundan çıkarıldı.

Doğu Türkistan'da Çin yönetiminin Uygur Türklerine yaptığı zulümleri sosyal medya hesabından paylaşan Mesut Özil’e yönelik Çin'den skandal bir hamle daha geldi.

İki gün önceki Arsenal-Manchester City maçının canlı yayınının Çin devlet televizyonunun programından çıkarılmasının ardından bu sefer de Özil’e PES 2020 Çin’in mobil versiyonunda yer verilmeyeceği duyuruldu.

Çin’de PES oyunları yayımlayan NetEase Games şirketi, ülkede yaygın olarak kullanılan sosyal medya platformu Weibo’da yaptığı açıklamada “Alman oyuncu Özil, Çin hakkında sosyal medyada aşırı bir açıklama yaptı. Açıklama, Çinli hayranların duygularını incitti ve sporun sevgi ve barış ruhunu ihlal etti. Bunu anlamıyoruz, kabul etmiyoruz veya affetmiyoruz!” ifadelerini kullandı.

MESUT ÖZİL'İN DOĞU TÜRKİSTAN PAYLAŞIMI

“Ey Doğu Türkistan. Ümmetin kanayan yarası. Eziyetlere direnen mücahit ve mücahideler topluluğu. Zorla İslam’dan uzaklaştırmaya çalışanlara karşı tek başına mücadele veren şanlı müminler. Kur’anlar yakılıyor, camiler kapatılıyor, medreseler yasaklanıyor, din alimleri birer birer öldürülüyor. Erkek kardeşler zorla kamplara sokuluyor. Onların yerine Çinli erkekler ailelere yerleştiriliyor. Bacılar zorla Çinli erkeklerle evlendiriliyor. Tüm bunlara rağmen Ümmeti Muhammed suskun, sesi çıkmıyor. Müslümanlar sahiplenmiyor. Bilmezler mi ki zulme rıza zulümdür.”

“Hz. Ali ne güzel demiş: ‘Zulme engel olamıyorsanız, Onu herkese duyurun!’ Batı medyası ve devletlerinde dahi bu olaylar aylardır, haftalardır gündemde iken Müslüman ülkeler ve medyaları nerede? Bilmezler mi ki, zulmün olduğu yerde tarafsızlık, namussuzluktur… Bilmezler mi ki yıllar sonra oradaki kardeşlerimizin bu acı günlere dair hatırlayacakları zalimlerin işkenceleri değil, biz Müslüman kardeşlerin sessizliği olacaktır. Ya Rabbi, Doğu Türkistan’daki kardeşlerimize yardım eyle… Şüphesiz ki Allah; tuzak kuranların en hayırlısıdır…”

untitled-1-recovered-4.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar