Pervin Buldan mesajı tepkilere neden olmuştu Ekrem İmamoğlu bu fotoğrafla yanıt verdi

Pervin Buldan mesajı tepkilere neden olmuştu Ekrem İmamoğlu bu fotoğrafla yanıt verdi
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek İmamoğlu’nun daveti üzerine “8 Mart Dünya Kadınlar Günü Hatıra Ormanı” açılışına katılan HDP Eş Başkanı Pervin Buldan, hatıra ormanına kendi adına ağaç dikti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu sosyal medya hesabı üzerinden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan'ı birlikte etiketleyerek, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlaması büyük tepkilere neden olmuştu. 

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve eşi Dilek İmamoğlu’nun daveti üzerine Büyükçekmece ilçesinde kurulan “8 Mart Dünya Kadınlar Günü Hatıra Ormanı”nın açılışına katıldı.

hdp1.png

Buldan’a HDP milletvekilleri Züleyha Gülüm ve Dilşat Canbaz Kaya ile HDP Kadın Meclisi üyeleri de eşlik ederken, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve çok sayıda CHP üyesi kadın da açılışta yer aldı.

HDP Eş Başkanı Buldan da HDP’li kadınlarla birlikte kendi adına ağaç dikti. 

hdp.png

Açılışta bir konuşma yapan İmamoğlu şunları kaydetti:

"İBB olarak bu değerli adımları attığımız, bu bilinci yükselttiğimiz, kadınların yaşam kalitesini yükselttiğimiz takdirde ben eminim ki gerisini kadınlar yerine getirir. Sivil toplum kuruluşları, kadına dair kurum ve kuruluşlar gereğini yapar diye düşünüyorum. Yolun başındayız, şunu da söyleyeyim iyi ilerliyoruz, İBB olarak çok güçlü adımlar atıyoruz. Bunun içinde çok güzel duygular var. Öncelikle kurumda çalışan 15 bin kadının adına fidan dikimi var. Ama onun ötesinde Türkiye'de kadın yönetici olarak kim varsa, herkesin adına bir fidan dikiyoruz. Bu orman 'Bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine' sözünün karşılık bulduğu bir zemin oluştursun istiyoruz."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar