Pencere buğulanmasından bu yöntemle kolayca kurtulabilirsiniz! Tek bir iz bile bırakmıyor

Pencere buğulanmasından bu yöntemle kolayca kurtulabilirsiniz! Tek bir iz bile bırakmıyor
Kış mevsimiyle birlikte en çok karşılaşılan sorunlardan biri olan cam buğulanmasından bu basit yöntemle kurtulmak mümkün.

Soğuk kış aylarının başlıca sorunlarından biri olan pencerelerin buğulanması, aynı zamanda cam terlemesi olarak da adlandırılan bir durumdur. Bu durum hoş olmayabilir. Ancak bu etkili yöntem sayesinde pencere buğulanması sorunundan kurtulabilirsiniz. İşte pencere buğulanmasını önlemek için etkili bir yöntem...

b1.jpg

Sıcaklıkta meydana gelen değişiklikler, pencerelerin buğulanmasına yol açabilir. Evimizdeki sıcak hava dışarıdaki keskin soğuk hava ile karşılaştığında yoğuşma oluşur. Bu duruma genellikle 'cam terlemesi' de denir.

b2.jpeg

Aşağıda paylaştığımız etkili yöntemlerle, pencere buğulanması sorunundan kolayca kurtulabilir ve leke oluşturmadan temiz bir görünüm elde edebilirsiniz. Peki, pencerelerin buğulanmasını önlemenin yolları nelerdir, neler yapılabilir?

b3.jpeg​​​​​​​

CAMLARIN BUĞULANMASINDA EN ETKİLİ YÖNTEM

Pencerelerdeki buğulanmadan kurtulmanın en etkili yöntemi, alışılmışın dışında görünen ancak oldukça işe yarayan bir çözüm olan saç kurutma makinesi yöntemidir. Saç kurutma makinesi, pencerenin cam bölmelerinde biriken nemi buharlaştırarak ortadan kaldırmada etkili bir araçtır.

Güvenli bir mesafeden saç kurutma makinesini düşük ısıda çalıştırarak, çift cam arasında birikmiş su damlacıklarını uzaklaştırabilir ve buğulanmanın önüne geçebilirsiniz. Camların terlemesini engellemek için ayrıca camları temizlerken, silme işleminden sonra yerleri kuruyana kadar odanızı havalandırmak önemlidir.

b5.jpg​​​​​​​

Pencerelerin buğulanmasını önlemek için evinizi günde 1 ya da 2 kez mutlaka havalandırmak gereklidir. Bu basit ve etkili yöntemleri uygulayarak penceredeki buğulamadan kolayca kurtulabilirsiniz. Bir sonraki buğulanma durumunda hemen denemenizi öneririz.

​​​​​​​

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar