Bu karışımla ayda sadece bir kez toz alacaksınız! Etkisine inanamayacaksınız

Bu karışımla ayda sadece bir kez toz alacaksınız! Etkisine inanamayacaksınız
Her ne kadar yeni temizlenmiş olsa da ertesi güne kalmadan tekrar toz almamız gerekebiliyor. Peki, ayda yalnızca bir defa toz almak ister miydiniz? İşte hayatınızı kurtaracak karışımlar…

Tüm temizliğe rağmen kısa sürede evinize geri dönen toz tabakası sadece evinizin kirli görünmesini sağlamakla kalmaz, aynı zamanda sağlığınız için de sorun oluşturur.

Toz birikmesi, astımı ve ev tozu akarları alerjisi gibi hastalıkları tetikleyebilir. Bu yüzden evinizi tozdan uzak tutmanın en iyi yolunu bulmaya ne dersiniz?

Bu karışımla temizlik sırasında uygun adımları izlerseniz eşyalarınız uzun süre boyunca toz almadan pırıl pırıl olacak.

1500455.webp

İşte malzemeler:

  • Zeytinyağı
  • Beyaz sirke
  • Bulaşık deterjanı
  • Limon esansı
  • Su

YAPILIŞI

Yarım çay kaşığı zeytinyağı, bir çay kaşığı sirke, yarım bardak su, 2 damla bulaşık deterjanı, 10 damla limon esansı (güzel koku için). Hepsini karıştırıp sprey şişesine döküyoruz. Mikrofiber beze karışımı sıkıp, bununla toz alıyoruz. Bu karışımla evde tozları aldıktan sonra uzun süre evdeki eşyaların toz tutmadığını göreceksiniz.

1074342-620x360.jpg

SU VE ŞAMPUAN

Öncelikle 2-3 sıkımlık şampuanı bir şişeye dolduruyoruz. Üzerine 1-1.5 bardak su ekliyoruz. Bu karışımı bir sprey şişesine aktarıyoruz. Toz alacağınız zaman eşyalarınızın üzerine 1-2 kez püskürtüp mikrofiber bir bezle silebilirsiniz. Şampuanlı karışımı kullandıktan sonra eşyalarınızın daha yavaş tozlandığını göreceksiniz. Aynı zamanda eşyalarınızın daha da parıldadığının da farkına varacaksınız.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar