Meteoroloji, valilik ve AKOM kritik 2 gün için uyardı: Bu sabah başlıyor!

Meteoroloji, valilik ve AKOM kritik 2 gün için uyardı: Bu sabah başlıyor!
Meteoroloji, AKOM ve valilik olumsuz hava koşullarıyla ilgili peş peşe açıklamalarda bulundu. Meteoroloji tarafından başta İstanbul olmak üzere 64 kent için sarı ve turuncu kodlu uyarı yapıldı.

İstanbul'da beklenen fırtına ve yağışla ilgili uyarılar birbiri ardına geldi. Kış lastiği uygulamasını daha önce planlanandan 5 gün önceye çeken Valilik, bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamasını paylaşarak vatandaşları bilgilendirdi.

Meteoroloji açıklamasında özellikle fırtınaya vurgu yapıldı. Yapılan değerlendirmeye göre, cumartesi sabah saatlerinden itibaren bölgenin batısından başlayarak zamanla genelinde güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-70 km/saat) şeklinde eseceği, pazar günü sabah saatlerinden itibaren etkisini artırarak batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) ve yer yer tam fırtına (100 km/saat ve üzeri) şeklinde esmesinin beklendiği belirtildi.

mete.jpeg

BU BÖLGELERE DİKKAT

AKOM'un özellikle Beykoz ve Şile'ye dikkat çektiği bildirildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) verilerine göre, fırtına ile birlikte sıcaklıkların 4-8 derecelere kadar düşmesi beklenirken, yağışların şehrin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülebileceği tahmin ediliyor. Cumartesi günü rüzgârın fırtına (40-60 km/s), Pazar günü ise ilk saatlerden (00:00) itibaren kısa süreli hamlelerle tam fırtına (80-100 km/s) şiddetinde eseceği belirtiliyor.

Fırtına nedeniyle Marmara Denizi'ne kıyısı olan güney sahilleri ile Karadeniz'e kıyısı olan Beykoz ve Şile sahillerinde deniz seviyesinde yükselme yaşanabileceği, buna bağlı olarak kıyı sellerine karşı hazırlıklı olunması gerektiği ifade edildi. Yağışların Cumartesi günü saat 22.00 ile Pazar 09.00 arasında, rüzgâr ve fırtınanın da Cumartesi saat 10.00 ile Pazar 15.00 arasında etkili olması bekleniyor.

İSTANBULLULARA KRİTİK UYARI

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı hazırda bekletilirken, İstanbul halkına yaşanabilecek aksaklıklara karşı (ağaç ve direk devrilmesi, tabela ve çatı uçması, logar taşmaları, alt geçitler ile alçakta kalan yerlerde su basması, yollarda göllenme, kara, hava ve deniz ulaşımında aksamalar) tedbirli olmaları konusunda uyarıda bulunuldu.


YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar