Kriz çözüldü: Pasaport harcında ücret farkı alınmayacak!

Kriz çözüldü: Pasaport harcında ücret farkı alınmayacak!
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, pasaport için harç yatırıp randevu bulamadıkları için yeni yıla randevu alan vatandaşlardan ücret farkının alınmayacağını söyledi.

Pasaport alacakların merak ettiği sorunun cevabı belli oldu. Yaşanan pasaport harcı krizinde ek ücretin alınmayacağı açıklandı. Bakan Soylu, konuya ilişkin talimat verdiğini ve ücret farkı alınmayacağını söyledi.

Pasaport harç fiyatlarına gelen zammın ardından yaşanan vatandaşlar randevu bulmakta sorun yaşamıştı. Randevuları yeni yıla sarkan kişilerden pasaport defter ve harçlarına yapılan yüzde 123’lük zammın farkını yatırmaları istendi. Bakan Soylu, konuya ilişkin talimat verdiğini ve ücret farkı alınmayacağını açıkladı.

EK ÜCRET ALINMAYACAK

Katıldığı canlı yayında şu ana kadar 710 bin pasaportun teslim edildiğini belirten Soylu, "Bu yıl, milyonlarca pasaport basabilme kabiliyeti kazanıyoruz. Mart''tan sonra başka ülkelere de bir ihraç malzemesi olacak" dedi. Soylu, Türkiye''de normalde yılda 2 milyon 100 bin pasaport verildiğine işaret ederek, bu yıl ise 4,5 milyon pasaport talebiyle karşılaştıklarını söyledi.

Soylu, aralık ayında 2022 yılı fiyatıyla pasaport harcı yatırıp, yoğunluk nedeniyle ocak ayına randevu alanlardan 2023''teki fiyat artışından kaynaklı ücret farkı alınmaması için talimat verdiklerini kaydetti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar