Pasaportsuz sadece kimlikle girebileceğiniz ülke sayısı 7 oldu! Bu ülkelere ilgi artıyor

Pasaportsuz sadece kimlikle girebileceğiniz ülke sayısı 7 oldu! Bu ülkelere ilgi artıyor
Pasaport sıkıntısı yaşamadan sadece kimlikle şehir değiştirir gibi ülke değiştirmek istiyorsanız 7 ülke sizleri bekliyor. Sadece kimlikle girilecek ülkelere bir yenisi daha eklendi. Kimlik kartınızla şehir değiştirir gibi ülke değiştirmek artık çok kolay. İşte, sadece kimlikle girebileceğiniz o 7 ülke...

BU ÜLKELERE PASAPORTSUZ GİRİŞ MÜMKÜN! SADECE KİMLİKLE GİRİŞ YAPABİLİRSİNİZ

Kuzey Kıbrıs

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Türk vatandaşlarından pasaport ve vize istemiyor. Türkiye’den 1 saat 20 dakika içerisinde Kuzey Kıbrıs''ta kendinizi bulabilirsiniz.

Ukrayna

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Ukrayna’ya pasaportsuz ve vizesiz sadece kimlik kartıyla gidebiliyor. Ukrayna para birimi Ukrayna Grivnası’dır ve 1 Grivna yaklaşık 0,47 Türk lirasına eş değerdir. Uygun fiyatlı bir yurt dışı tatili planlıyorsanız Ukrayna sizin için en doğru tercih olabilir. 

Gürcistan

Gürcistan’a pasaportsuz ve vizesiz gidebilirsiniz ve hatta 1 yıla kadar pasaport ve vize almanıza gerek olmaz. Ülkede daha fazla konaklama yapacaksanız mutlaka Gürcistan oturum izni almanız gerekmektedir. Bugün 1 Gürcistan Larisi yaklaşık 4,5 Türk lirasıdır. 

Azerbaycan

Geçtiğimiz yıllarda yapılan bir anlaşma ile Azerbaycan ve Türkiye arasındaki vize ve pasaport şartı kaldırıldı. 1 Azerbaycan Manatı 7,99 Türk lirasına eşittir. 

Moldova

Vize ve pasaport şartı olmayan bir diğer ülke ise Moldova...1 Moldova Leyi 0,98 Türk Lirasına eşittir.

Sırbistan

İki ülke arasında yapılan anlaşma sonucunda ülkemizden Sırbistan''a gidişte pasaport gerekmemektedir. 1 Sırp Dinarı ise 0,17 Türk lirasına eşittir.

Bosna Hersek

Bosna Hersek ülkemizden vize istemeyen bazı ülkeler arasında yer almaktadır. Türkiye''den Bosna Hersek''e, Bosna Hersek''ten Türkiye''ye ile kimlik kartı ile seyahat edilebilecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar