Dünyanın en güçlü pasaportları belli oldu: Türkiye kaçıncı sırada?

Dünyanın en güçlü pasaportları belli oldu: Türkiye kaçıncı sırada?
İngiltere merkezli Henley Passport Index'in yayınladığı listeye göre 2023 yılında dünyanın en güçlü pasaportları belli oldu. İşte Türkiye'nin sıralamadaki yeri...

2020 yılında başlayan pandemi nedeniyle bütün dünyada seyahat sayıları büyük düşüş yaşadı. Normalleşme aşamaları sonrasında ise dünya havacılık sektörü yeni yeni toparlanma emareleri gösteriyor. Peki dünya üzerindeki en güçlü pasaport hangi ülkeye ait? Londra merkezli Henley Passport Index, 2023 için "En Güçlü Pasaportlar" listesini yayınladı. Listede Türkiye''nin yer aldığı sıra ise oldukça şaşırtıcı...

1. Japonya

Doğu Asya''da yer alan ada ülkesi, dünyanın en güçlü pasaportuna sahip. Japonya vatandaşları tam 193 ülkeye vizesiz seyahat edebiliyor. Japonya bu listede tam 5 yıldır dünyanın en güçlü pasaportu ünvanını kimseye kaybetmedi.

2. Singapur

İkinci sırada da bir Asya ülkesi olan Singapur yer alıyor. Singapur vatandaşları da Japonya''ya benzer olarak 192 ülkeye vizesiz seyahat imkanına sahip. 

3. sırayı Almanya ve İspanya paylaşıyor.

Avrupa''nın en değerli 2 pasaportuna sahip olan Almanya ve İspanya, listede 3. sıraya birlikte yazıldı. Avrupa ülkesi olan Finlandiya, İtalya ve Lüksemburg da 4.lüğü paylaşan ülkeler oldu. 

5. Avusturya, Danimarka, Hollanda ve İsveç listede 5. sırada yer alıyor. Bu pasaportlara sahip ülke vatandaşları da tam 188 ülkeye vizesiz seyahat edebiliyor. 

6. Franda, İrlanda, Portekiz, Birleşik Krallık

7. Belçika, Yeni Zelanda, Norveç, İsviçre, ABD, Çek Cumhuriyeti

8. Avusturalya, Kanada, Yunanistan, Malta

9. Macaristan, Polonya

10. Litvanya, Slovakya

TÜRKİYE KAÇINCI SIRADA?

Türkiye vatandaşları 110 ülkeye vizesiz seyahat edebiliyor. Bu da Türkiye''yi listede 52. sıraya koyuyor. 

DÜNYANIN EN GÜÇSÜZ PASAPORTLARI HANGİ ÜLKELERE AİT?

Liste, dünyanın en güçlü pasaportlarını yayınladığı gibi en güçsüzleri de açığa çıkardı buna göre dünyanın en zayıf pasaportu Afganistan''a ait. Listede yer alan ülkeler 40 ya da daha az ülkeye vizesiz seyahat hakkına sahip. 

102. Kuzey Kore

103. Nepal, Filistin bölgesi

104. Somali

105. Yemen

106. Pakistan

107. Suriye

108. Irak

109. Afganistan






 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar