‘Paranızı Yunan adalarında harcamayın’ demişti: Hande Fırat, Yunan Başbakanla selfie çekti

‘Paranızı Yunan adalarında harcamayın’ demişti: Hande Fırat, Yunan Başbakanla selfie çekti
Türkiye ile Yunanistan arasında 2022 yılında yaşanan krizde “Bu yaz paranızı Yunan adalarında harcamayın” diyen Gazeteci Hande Fırat, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’le selfie çekildi.

GÜNBOYU/ ESMA KARAYEL

2022 yılında "Yunan adalarına gitmeyin, paranızı Yunan adalarında harcamayın” çağrısı yapan gazeteci Hande Fırat’ın sosyal medya hesabından Yunanistan Başbakan Miçotakis ile fotoğraf paylaşması büyük tepki topladı.

Fırat, Instagram hesabından paylaştığı fotoğrafa “Selfie çektirmem dedi, mutlaka çekeceğiz dedim. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştükten sonra bana ne dedi?” notunu düştü.

whatsapp-image-2023-07-14-at-10-06-35.jpeg

NE OLMUŞTU?

Geçen sene mayıs ortasında ABD’de bir kongreye katılan Miçotakis, Türkiye karşıtı konuşmuştu.

Haziran 2022’de düzenlenen NATO zirvesi öncesinde sorularını yanıtlayan Erdoğan, Miçotakis’le görüşecek misiniz sorusuna “O kapıyı kapattık. Bitti o iş” yanıtını vermişti.

Ege Denizi kıyısındaki İzmir’de Efes-2022 Tatbikatı’nı izleyen Erdoğan, “Yunanistan’ı adaları silahlandırmaktan vazgeçmeye, uluslararası anlaşmalara uymaya davet ediyoruz. Şaka yapmıyorum, ciddi konuşuyorum” ifadelerini kullanmıştı.

“BU ADALARDA PARANIZI HARCAMAYIN”

CNN Türk ekranları yaptığı yayınında şu ifadeleri kullanmıştı: Sevgili Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, bu adalara gidiyorsunuz. Bakın bunları silahlandırdılar. Türkiye’yle de uğraşıyorlar. Lütfen en azından bu sene paranızı Türkiye’de harcayın, bunlara harcamayın. Şu Türkler adalara gitmesin bakayım. Çok ciddi para bırakıyorlar. Yunanlılar ‘Türkler gelsin’ diye ağlıyorlar.

Çevrimiçi gazete, “Türk gazeteci Hande Fırat 2022’de “Yunan adalarına gitmeyin” demişti ama bu yıl Miçotakis’le selfie çekti” başlığıyla fotoğrafı haberleştirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar