İmamoğlu’na bir dava daha: 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası isteniyor

İmamoğlu’na bir dava daha: 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası isteniyor
Bir açılış töreninde Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı hakkındaki konuşması nedeniyle Ekrem İmamoğlu’na yeni dava açıldı.

Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı, Tuzla İleri Biyolojik Arıtma Tesisi 3. Etap Açılış Programı’ndaki konuşması nedeniyle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na dava açtı.

Sözcü Gazetesi'nden Sevgim Begüm Yavuz'un haberine göre Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Tuzla Belediye Başkanı müşteki Şadi Yazıcı avukatlarının müracaatta bulunduğu belirtildi.

Ekrem İmamoğlu'nun avukatı aracılığıyla sunulan beyanında, müştekinin yuhalandığı sırada müvekkilinin 3 kez ayağa kalkıp izleyicilere dönerek onları sakinleştirmek ve susturmak için el işaretinde bulunduğunu, söz konusu şikayetin ciddiyetten uzak ve siyasi saiklerle yapıldığını belirtildiği aktarıldı.

Savcılık, Ekrem İmamoğlu'nun, “kamu görevlisine alenen hakaret” suçundan 1 yıldan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.

İddianamede, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) “Belli hakları kullanmaktan yoksun bırakılma” başlıklı siyasi yasak olarak bilinen 53. maddesinin uygulanması da istendi.

Öte yandan, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama”, “suç işlemeye tahrik” ve “iftira” suçlarından kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar