Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Uğur Becerikli

Uğur Becerikli

Yazar

Para-Kürek Çalıştayı yapıldı

Engelliler için büyük önem arz eden sporun bir başka ayağını yürüten Türkiye Kürek Federasyonu''nun (TKF) daha önceki yıllarda FİSA (Uluslararası Kürek Federasyonu) ile protokol yapılması üzerine, kendi bünyesine bağlanmış olan Para-Kürek Çalıştayı ''nın 1.si, 3 Nisan 2023''te The Marmara Taksim Otel''de gerçekleştirildi. Etkinliğe Türkiye Millî Paralimpik Komitesi (TMPK) üyeleri ve kürek kulüpleri de katıldı.

ve 2028 yıllarında gerçekleşecek olan Olimpik oyunlarda yer alacak olan bu branş için hazırlıklara Türkiye yavaş yavaş başladı. Bu branş Türkiye''de daha yeni olduğundan alt yapısı ile hızlı bir şekilde planlaması yapılmaya devam ediyor. Bu sayede engelli bireyler Para-Kürek branşı ile ulusal ve uluslararası oyunlarda mücadele etme imkânı da sağlanmış olacaktır. Önümüzdeki günlerde sanırım yeni başarılar göreceğiz ve sporcularımız ülkemize madalya beraberinde bayrağımızı da göklerde dalgalandırma imkânı da sağlanmış olacaktır.

Türkiye Kürek Federasyonu (TKF) Başkanı Erhan Ertürk ile Yönetim Kurulu Üyeleri ve Türkiye Millî Paralimpik Komitesi (TMPK) Genel Sekreteri İbrahim Gümüşdal da çalıştayda yer aldı. Çalıştayın açılış konuşmasını gerçekleştiren Türkiye Kürek Federasyonu Başkanı Erhan Ertürk, bu çalıştayda atılacak adımlardan dolayı heyecanlı olduklarını belirtti. Para-Kürek branşının kürek sporu adına önemli bir eksikliği gidereceğini belirten Erhan Ertürk, çalıştayda alınacak kararlar doğrultusunda pek çok önemli gelişme yaşanılacağını kaydetti. Para-Kürek tanıtım sunumunu gerçekleştiren Türkiye Kürek Federasyonu, Para-Kürek Spor Kurulu Başkanı Murat Atay ise kulüp yetkilileri ve Türkiye Paralimpik Komitesi üyelerini bilgilendirdi. Etkinlikte paralimpik geçmişi ve yapılması gerekenlere ilişkin deneyimlerini aktaran Türkiye Millî Paralimpik Komitesi Genel Sekreteri İbrahim Gümüşdal ise önemli önerilerde bulundu. Kulüp yetkilileri ve yönetim kurulu üyelerinin konuşmaları sonrası çalıştayda beyin fırtınası bölümüne geçildi. Başkan Murat Atay yapılmış olan bu organizasyonda önemli katkısı bulunan The Marmara Group''un iş birliği için de ayrıca teşekkür etti.

Çalıştayda alınan kararlar doğrultusunda Para-Kürek branşının kurulmasına yönelik izlenilecek yol haritası belirlenirken, World Rowing ile ortak temas halinde destek alınacağı da bildirildi.

üstünde durulan ve acil bir şekilde Türkiye''deki erişebilirlik sorununun yetkililer tarafından çözüme ulaşması konusunda ortak bir fikirde buluşuldu. Bu imkân doğrultusunda engelli bireylerin çok daha rahat bir şekilde spor merkezlerine ulaşması ve bu tesislerden faydalanması sayesinde, ülkemizdeki paralimpik spor branşlarındaki madalyaların artması kaçınılmaz olacaktır. Türkiye genelinde erişebilirlik sorununun çözüme ulaşmasıyla, Olimpiyat ve Paralimpik oyunlarına başvuru sürecimizdeki doğru adımlarda atılmış olacağından İstanbul''da olimpiyatların yapılabilmesinin önünde bir engel kalmayacağı, bu çalıştayda ortak görüş olarak bir kez daha ortaya çıkmıştır.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları