Pakistan'da hükümetten ''Anayasa Mahkemesi heyetine güvenmiyoruz'' açıklaması

Pakistan'da hükümetten ''Anayasa Mahkemesi heyetine güvenmiyoruz'' açıklaması
Pakistan’da koalisyon hükümeti, Pencap ve Hayber Pahtunhva eyaletlerinde seçimlerin ertelenmesine itiraz kararını değerlendiren Anayasa Mahkemesi heyetine “güvenmediklerini” açıkladı.

Ulusal basındaki haberlere göre, koalisyondaki partilerden oluşan Pakistan Demokratik Hareketi (PDM) ve İslam Uleması Cemiyeti Partisinin (JUI-F) lideri Mevlana Fazlur Rehman, başkent İslamabad’da yaptığı açıklamada, “Bu mahkemeye güvenimiz yok. PDM, bu üç üyeli mahkeme heyetine güvenmiyor.” dedi.

Rehman, aralarında Anayasa Mahkemesi Başkanı Ömer Ata Bandial’ın da bulunduğu 3 üyeli mahkeme heyetini boykot kararı aldıklarını söyledi.

Birkaç yargıcın eski Başbakan İmran Han’ın liderliğini yaptığı Pakistan Adalet Hareketi Partisine (PTI) ayrıcalık tanıdığını iddia eden Rehman, Anayasa Mahkemesi Başkanı Bandial ve diğer 2 yargıcın seçimlerin ertelenmesine itirazla ilgili davadan ahlaken çekilmeleri gerektiğini kaydetti.

PDM’den yapılan yazılı açıklamada da ülkedeki genel seçimlerin ve eyalet seçimlerinin aynı anda yapılması gerektiği vurgulandı.

Açıklamada, devam eden ekonomik krize atıfta bulunularak, seçimlerin aynı günde yapılmadığı takdirde bu durumun ülkenin ekonomik çıkarlarına yönelik bir intihar saldırısı olacağına işaret edildi.

- İmran Han''ın partisinden hükümete tepki

PTI Genel Başkan Yardımcısı Şah Mahmud Kureyşi de koalisyon hükümetinin Anayasa Mahkemesine yönelik ifadelerine tepki gösterdi.

Kureyşi, hükümetin Anayasa Mahkemesini baskı altına almaya çalıştığına vurgu yaparak, İmran Han’ın anayasanın yanında durmaya karar verdiğini vurguladı.

Eski Başbakan İmran Han, Seçim Komisyonunun Pencap ve Hayber Pahtunhva eyaletlerinde nisan ve mayısta yapılması planlanan seçimleri 8 Ekim''e ertelemesine karşı Anayasa Mahkemesine başvurmuştu.

(A.A)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar