Pakistan ile İran arasında gerilim tırmanıyor: Peş peşe füzeler fırlatıldı!

Pakistan ile İran arasında gerilim tırmanıyor: Peş peşe füzeler fırlatıldı!
Pakistan, İran'ın Sistan-Belucistan bölgesindeki "terör hedeflerine" yönelik bir saldırı düzenlediğini açıkladı.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, İran'ın Sistan-Belucistan bölgesindeki "terör hedeflerine" yönelik düzenlenen saldırı hakkında bir açıklama yaptı. Açıklamada, 'İran'ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne tam saygı duyduğumuzu vurgulamak isteriz. Söz konusu saldırılar, Pakistan'ın ulusal güvenliği kapsamında gerçekleştirilmiş ve halkının güvenliğini sağlamak amacıyla icra edilmiştir. Ancak, patlamada maalesef 3 kadın ve 4 çocuk hayatını kaybetmiştir. Bu trajik olay nedeniyle derin bir üzüntü içindeyiz.' İfadelere yer verildi.

6.webp

'PAKİSTAN'IN EGEMENLİĞİNİ CİDDİ ŞEKİLDE İHLAL ETTİ'

Pakistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Pakistanlı yetkili Jilani, İranlı mevkidaşı Hüseyin Emir Abdullahiyan ile telefonda görüşerek Tahran'ın gerçekleştirdiği saldırının sadece Pakistan'ın egemenliğini ciddi şekilde ihlal etmekle kalmayıp, aynı zamanda uluslararası hukukun ve iki ülke arasındaki ilişkilerin ruhunu da ciddi şekilde zedelediğini belirtti.

Jilani, İran'ın saldırısının iki ülke arasındaki ilişkilere önemli zarar verdiğini ifade ederek, "Pakistan, bu provokatif eyleme karşı vereceği yanıtı şu anda saklı tutuyor." dedi.

Terörün bölge için ortak bir tehdit olduğunu vurgulayan Jilani, terörle mücadelede ortak ve koordineli çabaların önemine dikkat çekti. Ayrıca, tek taraflı eylemlerin bölgesel barış ve istikrarı zedeleyebileceğine dikkat çekerek, bölgedeki hiçbir ülkenin bu tehlikeli yolda ilerlememesi gerektiğini vurguladı.

4.webp

İRAN ÖRGÜT KAMPLARINI HEDEF ALDI

İran'ın yarı resmi Tesnim Haber Ajansı tarafından dün Ceyşu'l Adl örgütünün Pakistan'daki kamplarının füze ve insansız hava araçlarıyla hedef alındığı açıklanmıştı.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı, İran'ın sınırdaki Belucistan eyaletinin Panjgur bölgesine düzenlediği hava saldırısında 2 çocuğun hayatını kaybettiğini, 3 kız çocuğunun ise yaralandığını açıklamıştı.

2.webp

Tahran Büyükelçisini geri çağırma kararı alan Pakistan, şu an İran'ı ziyaret etmekte olan İran'ın İslamabad Büyükelçisinin de belirli bir süre geri dönmeme olasılığını Tahran'a iletti.

1.webp

'TERÖR ÖRGÜTÜ' CEYŞU'L ADL

İran'da terör örgütü olarak tanımlanan "Ceyşu'l Adl", "Sünni Beluç halkının haklarını savunduğunu" iddia ederek, ülkenin güneydoğusundaki Pakistan sınırında bulunan Sistan-Beluçistan eyaletinde zaman zaman silahlı eylemler gerçekleştiriyor.

3.gif

IRAK'TAN PAKİSTAN'A FÜZELİ SALDIRI

Önce Irak ve Suriye, ardından da Pakistan. İran, iki gün üst üste komşularına sınır ötesi operasyon düzenledi. Gazze Savaşı'yla başlayan krizlere Ortadoğu'da yeni bir ekleme yapıldı.

İran, Irak ve Suriye'nin ardından dün Pakistan'a hava saldırısı gerçekleştirdi. Cihatçı "Adalet Ordusu" örgütüne ait sınırdaki üsleri hedef aldı. Pakistan, saldırı sonucunda iki çocuğun hayatını kaybettiğini ve üç kişinin yaralandığını açıkladı. İslamabad, bu saldırıyı egemenlik ihlali olarak değerlendirerek, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne başvuruda bulunma kararı aldığını duyurdu.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar