Pahalılık yoksulu vurdu: Saatlerce et kuyruğu çilesi!

Pahalılık yoksulu vurdu: Saatlerce et kuyruğu çilesi!
Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

05-03-24-01gun-page-0001-001.jpg

PAHALILIK YOKSULU VURDU: SAATLERCE ET KUYRUĞU ÇİLESİ!

Yüksek enflasyonla mücadele eden emekliler, sadece eşleri için değil, işsiz çocukları ve torunları için de zorlu bir yaşam sürüyorlar. Ayda 12 bin lira emekli maaşı alan bir vatandaş, işsiz oğluna ve torunlarına bakmak zorunda olduğunu belirtiyor. Ancak bu gelirle geçinmek oldukça zor. Emekli, ayda sadece bir kilo kıyma alabildiğini ifade ediyor. Bu durum, ailelerin temel ihtiyaçlarını karşılamakta yaşadığı büyük zorlukları gözler önüne seriyor.

73 yaşındaki Mehmet Şener, “Memleket çağ atladı” diyenlere tepki gösteriyor. Ona göre, memleket geriye gidiyor. Üç dönem oy verdiği siyasilere ise helal etmiyor. Mehmet Şener, sabahın erken saatlerinde ailesiyle birlikte gelip sıraya girdiklerini belirtiyor. Ramazan için ikişer kilo kıyma almak için bu sıraya katıldıklarını ifade ediyor.

Yüksek enflasyon özellikle emeklileri ve işsizleri vuruyor. Resmi enflasyon rakamlarının gerçekleri yansıtmadığını düşünenler, düşük maaş zammı alan emeklilerin geçim sıkıntısı yaşadığını dile getiriyorlar. Bu durum, kilo fiyatı 600 liraya kadar çıkan etin alınmasını güçleştiriyor ve insanlar sabahın erken saatlerinden itibaren Et ve Süt Kurumu önünde sıraya giriyorlar.

73 yaşındaki Mehmet Şener, “50-100 TL indirim almak için gece sıraya gelenler var. Memleket çağ atladı diyorlar. Böyle çağ atlanır mı be. Memleket geri gidiyor… Ne ilerlemesi geriye gidiyor. Üç dönem oyumu verdim, helal etmiyorum onlara. Ben sabah 6 buçukta ailemden üç kişi birlikte geldik. Ramazan için ikişer kilo kıyma için burada sıraya girmişiz’’ diyor.

Diğer bir vatandaş olan Halis Yazıcı, evde torunlarının olduğunu ve babalarının işsiz olduğunu belirtiyor. Aldığı maaşın 12 bin lira olduğunu ve bununla 4 kişiyi geçindirmeye çalıştığını dile getiriyor. Saat 5 buçukta yola düştüğünü ve çocukların yemek yiyebilmesi için önce onların doymasını sağladığını ifade ediyor. Halis Yazıcı, “Kasapta kıymanın kilosu 500-600 lira. Çocuklar kıymayı ayda bir defa görmüyor. Burası eti ucuz veriyor ki millet sokaklara dökülmesin diye” diyor.

Bu zorlu koşullarda yaşamak zorunda kalan vatandaşlar, ucuz et alabilmek için uzun kuyruklarda saatlerce beklemeye devam ediyorlar. Gece saat 3’te gelip kuyruğa giren Bayram Deniz, “Hiç Allah razı olmasın. Partileri gezene kadar gelsin halkı bir dolaşsın, milletin halini görsün. Ben 10 bin lira maaş alıyorum. Bir kilo et için buradayım” diyor.

Gazetemizin birinci sayfasını okumak için tıklayınız...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar