İstanbul’da yaşamanın aylık maliyeti dudak uçuklatıyor!

İstanbul’da yaşamanın aylık maliyeti dudak uçuklatıyor!
Enflasyonun yükselmesiyle hayat pahalılığı artarken özellikle İstanbul'da yaşamak zorlaştı. Maddi olarak İstanbul'da yaşamak cep yakıyor.

Türkiye'de enflasyon ve döviz kurlarındaki yükselişin etkisiyle hayat pahalılığı artarken, özellikle İstanbul'da yaşamak adeta bir mali kabus haline geldi.

İstanbul Planlama Ajansı (İPA), yayımladığı 'Yaşam Maliyeti Araştırması' raporu ile bu çarpıcı gerçeği rakamlarla ortaya koydu. Rapora göre, İstanbul'da yaşamanın maliyeti geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 81 artış gösterdi.

Karar'ın haberine göre dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 55.321 lira olarak hesaplanan İstanbul'da, temel tüketim maddelerindeki artış oranı da dikkat çekiyor. Özellikle et-kıyma ürün fiyatlarındaki yüzde 114,27'lik artış, vatandaşların temel gıda ürünlerine ulaşma zorluğunu gözler önüne seriyor.

İPA'nın raporuna göre, İstanbul'da yaşam maliyeti bir önceki aya göre yüzde 4,26 arttı. 2023 yılı Ocak ayında yüzde 6,64 ile başlayan artış oranı, Şubat ayında yüzde 3,86, Mart ayında yüzde 4,01 şeklinde devam etti. 2024 yılına gelindiğinde ise Ocak ayında yüzde 7,93, Şubat ayında yüzde 4,26'lık bir artış kaydedildi.

Bu artış trendi, İstanbul'da yaşayan vatandaşların ekonomik sıkıntılarla başa çıkma mücadelesini bir kez daha gözler önüne seriyor. İstanbul Planlama Ajansı'nın verileri, ülkedeki ekonomik dalgalanmaların hane bütçelerine etkilerini net bir şekilde yansıtıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar