Özgür Özel’den Bahçeli’ye çok sert yanıt: Bayramın hürmetine affederiz

Özgür Özel’den Bahçeli’ye çok sert yanıt: Bayramın hürmetine affederiz
CHP lideri Özel, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin "Türk tarihi sandıkta yazılmamıştır" sözleri hakkında konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Özgür Özel, memleketi Manisa'nın Şehzadeler ilçesindeki Hatuniye Camisi'nde kıldığı Ramazan Bayramı namazının ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Tüm vatandaşların bayramını kutladığını belirten Özel, “Başta Filistin olmak üzere İslam coğrafyası üzerinde ve dünyada çatışmaların sürdüğü her yere bir an önce barış çağrımızı tekrarlıyoruz. Bugün bayram yapamayan çocukların olduğu bir dünyada, çocuk açlığına çarenin bulunduğu ve ülkemizde bayram sevinciyle ulaşamayan, beklentileri gerçekleşmeyen herkesin beklentilerinin gerçekleşeceği bir sonraki kurban bayramına kadar üzerimize düşen tüm sorumlulukları hatırlatmakla başlamak istiyorum. Başta 10 bin lira gibi bir sefalet ücretine mahkum olan emekliler olmak üzere, asgari ücretliler, çifçiler, esnaflar ve işsizler vardır, bunlar için hep birlikte çalışmalıyız. Siyasi parti ayrımı gözetmeksizin görev beklemekte milletimizin. Bu ülkede her çocuğun bayram yaşayabildiği, herkesin bayram sevincini birlikte idrak edebildiği yarınlar için çalışmak durumundyaız. Hem tüm müslümanların bayramını kutluyoruz hem de Türkiye Cumhuriyeti vatanadaşı olan ve bizimle bayram sevincini paylaşan gayrimüslimlerin ve diğer dinlerden olanların da bayram tebriklerini kabul ediyoruz” şeklinde konuştu.

e4a6ca22-adc0-4191-967d-cdd79a326eda-w.jpeg

BAHÇELİ'YE YANIT

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin dünkü "Türk tarihi sandıkta yazılmamıştır. Herkes aklını başına almalı, rüzgar ektiği müddetçe fırtına biçeceğini unutmamalıdır" sözlerine tepki gösteren Özel, şunları söyledi: “Sayın Bahçeli'nin açıklamalarını bayram arifesinin ruhuna uygun bulmadım, oldukça sert buldum. Sayın Bahçeli biz muhalefetiz diyor, ben muhalefete muhalefet etmem ama Sayın Bahçeli iktidara muhalefet etmeyip iktidara destek verip muhalefete muhalefet ediyor. Canı sağ olsun, onun da canı sağ olsun. Aslında bu kadar olsa o sert cümlelerin hiçbirine cevap vermek istemem ama sandık meselesi önemli. Bu ülke sandıkta kurulmadı demek dilim varmaz cehalet demeye dil sürçmesi olduğunu kabul etmek isterim. Dünyada bir ülke sandıkla kurulduysa, bu ülke kurulmuştur. İki sandık vardır, bir; küçücük evladının battaniyesini sandıkların üstüne örtüp cepheye mermi taşıyan annelerin sakındıkları sandıklardaki mermilerle kurulmuştur. İki; bu ülke 23 Nisan 1920'de kurulan ve TBMM'nin yönettiği Kurtuluş Savaşı ile kurulmuştur. Kurtulmadan önce bile kuruluşu öncelemiş milli iradeyi öncelemiş halkın iradesini öncelemiş bir liderin kurtardığı bir ülkeye sandık yani demokrasiyle kurulmamış demek abesle iştigaldir”

64126dc1-9067-498e-a237-6813814d377c-w.jpeg

"ERDOĞAN'I ARAYACAĞIM"

Bayramın ilk günü neticesiyle tüm siyasi parti liderlerini arayacağını belirten Özel, “Bugün sayın Erdoğan’dan başlayarak tüm siyasi parti liderlerini arayacağım. Birinci parti olma sorumluluğuyla tüm siyasi parti liderlerini arayacağım” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar