Özgür Özel’den Bahçeli’ye çok konuşulacak ‘soysuz’ yanıtı

Özgür Özel’den Bahçeli’ye çok konuşulacak ‘soysuz’ yanıtı
CHP lideri Özgür Özel kendisini hedef alan MHP lideri Devlet Bahçeli’ye sert sözlerle yanıt verdi.

Partisinin haftalık grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunurken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye yanıt verdi.

Özel, Bahçeli’ye yanıt verirken "Özgür Özel'in soyunu sopunu arıyorlarsa pek çok akrabam burada, soyumuz Selanik'tedir, babamın babası üzerinden soyumuz Üsküp'tedir. Soyumu sopumu soranlara bildirilir" ifadelerini kullandı.

“KAYYUM ATIYORSUNUZ”

Özel konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Devlet Bey benim memleketim Manisa'da Manisalı hemşehrilerimiz sandığa gidip MHP'li belediye başkanı seçebiliyorlar, mazbatasını alıp görevini yapıyor. Sizin memleketiniz Osmaniye'de MHP'li de AK Partili de görevini yapabiliyor. Tayyip Bey'in memleketi Rize'de istediği belediye başkanını seçebiliyor. Ama Diyarbakır'da, Van'da, Mardin'de, toplam 54 merkezde Kürtler belediye başkanı seçiyor ama siz kayyum atıyorsunuz. Manisalılar, Osmaniyeliler, Rizeliler eşittir, sizin bu uygulamalarınız yüzünden Kürtler bu memlekette daha az eşittir.

Devlet Bey, benim ibadethanem camiler ibadethane olarak kabul ediliyor, ama Alevilerin ibadethanesi Cemevleri ibadethane kabul edilmiyor. Sünniler eşittir ama bu uygulama ve maruz kaldıkları ayrımcılık yüzünden Aleviler bu memlekette daha az eşittir.

”BU ÜLKEDE İKTİDAR YANLILARI EŞİTTİR”

Yarın bir talimat verin Ülkü Ocakları Taksim'e çıkar, Tayyip Bey isterse Osmanlı Ocakları çıkar, 1 Mayıs olur sendikalar Taksim'e çıkamaz, 8 Mart olur kadınlar Taksim'e çıkamaz, evladını arayan Cumartesi Anneleri Taksim'e çıkamaz, muhalif gazeteciler haber yazarlar kodesten çıkamazlar. Bu ülkede iktidar yanlıları eşittir, muhaliflere düşman hukuk uyguladığınız için muhalifler daha az eşittir.

“SOYUMU SOPUMU SORANLARA BİLDİRİLİR”

Devlet Bey'in bugünkü konuşmasında birçok hakaret var ama benim konuşmalarımı alıp diyor ki 'Bu soysuz iddia tümüyle mühdandır'. O metin yazarı kimdir, o ekipte kimler vardır çok iyi biliyorum, o arkadaşları Sinan Ateş'in ailesi de çok iyi biliyor. Özgür Özel'in soyunu sopunu arıyorlarsa pek çok akrabam burada, soyumuz Selanik'tedir, babamın babası üzerinden soyumuz Üsküp'tedir. Soyumu sopumu soranlara bildirilir."

BAHÇELİ NE DEMİŞTİ?

"Bizim anlayışımıza göre herkes eşittir, Türkiye'dir. CHP Genel Başkanı'nın Türkiye'de herkes eşittir fakat Kürt kökenliler daha az eşittir açıklaması, terör üslubunun tıpkısının aynısıyla yansımasıdır. Kürt kökenli kardeşlerimizin daha az eşit olduğunu söylemek hakikate alenen kastetmektir. Bu milletin bölünmez bütünlüğüne saldırıdır, suçtur. Kürt kökenli kardeşlerim eşit hak ve hukuka sahip vatandaşlarımızdır. Hangi Kürt kardeşim, herhangi bir imkandan mahrum kalmıştır? Türkiye'de fırsat eşitliğini yok saymak mümkün müdür? Bir insanın etnik kökeni sebebiyle ikinci sınıf muamele görmesi tarihimizin hiçbir döneminde görülmeyen bir alçalma halidir.

Kürt kökenli kardeşlerim, kaymakam, vali, milletvekili, bakan ve hatta cumhurbaşkanı olmadılar mı? Bunlar öyle karışıklar ki, akıl, vicdan ve siyaset anlayışı çerçevesinde bin parçaya bölünmüş durumdalar. Porto Riko çukuru kadar derin art niyet içindeler. HEDEP demek CHP demektir.

CHP Genel Başkanı’na tavsiyem, uydur kaydır bir kurultay yapıp ya HEDEP’i içlerine almaları ya da derhal HEDEP’e katılmalıdır."

YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar